Във видеоклип в YouTube е показана новоразработена техника за подмяна

...
Във видеоклип в YouTube е показана новоразработена техника за подмяна
Коментари Харесай

Ютубър показа хардуерен хак, чрез който може да увеличите капацитет на паметта на почти всеки MacBook

Във видеоклип в YouTube е показана новоразработена техника за замяна на запоените модули, които дават отговор за съхранението на данни в множеството модерни модели MacBook Air и MacBook Pro на Apple.

Базираният в Малайзия ютубър iBoff RCC демонстрира във видеоклип (по-долу) особено направена миниплатка с M.2 конектор, която се запоява на мястото на извадените истински модули. iBoff предлага сменяеми модули за предпазване в потенциал до 2 TB.

Във видеоклипа се споделя и за това по какъв начин батерията на MacBook би трябвало да бъде изключена от логическата платка, преди да се подменят модулите за предпазване, защото тя обезпечава известно зареждане, даже когато MacBook е изключен.

Трудна стъпка след привършване на подмяната на модулите е повторното настройване на преносимия компютър. Потребителите, които желаят да извършат ремонта сами ще се нуждаят от втори Mac, с цел да употребяват Apple Configurator за възобновяване на актуализирания MacBook.

След привършване на обновяването обаче новите модули за предпазване се държат идентично с истинската вградена памет. iBoff предлага аварийни NVMe адаптери за разнообразни модели MacBook и даже един за iMac на скромна цена, само че адаптерите не включват модулите за предпазване.

iBoff предлага също по този начин да извърши комплицираната интервенция вместо вас, само че на много висока цена – към 1000 $, съгласно коментатор на видеоклипа в YouTube. Въпреки че общата сума, включваща доставката евентуално към момента е по-малка от цената на заместващ MacBook Pro, цената на цялостната услуга ще варира доста според от количеството на паметта, което потребителят желае.

В допълнение всичко това iBoff твърди, че в случай че Apple желаеше тя би могла да предлага MacBook със слотове за предпазване, които могат да бъдат подменяни след приключване на гаранцията, да вземем за пример. Подобен ход би могъл да даде опция на доставчиците на услуги на Apple също да оферират тази алтернатива.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР