Във видео послание той обяви, че подкрепя Тръмп за нов

...
Във видео послание той обяви, че подкрепя Тръмп за нов
Коментари Харесай

Тръм остана само с един конкурент, Рон Десантис се оттегли

Във видео обръщение той разгласи, че поддържа Тръмп за нов мандат от партията да се изправи против президента Джо Байдън на 5 ноември.

Това е отвод доста рано в действителната фаза на първичните избори и оставя само Ники Хейли като конкурент на някогашния президент. Предвид забележителната преднина на Тръмп по известност, доста евентуално е той да си обезпечи задоволително гласове на делегати за партийния конгрес през лятото още тази пролет, може би през март.

 

Така на 21 януари - доста месеци преди изборите, е на практика ясно, че стартира борбата сред Тръмп и Байдън.

През деня започнаха да се промъкват догадки, че следва някакъв сходен ход от губернатора на щата Флорида, тъй като бяха анулирани събитията от програмата му и бе под въпрос дали ще се появи вечерта на диспути за партийните гласоподаватели от щата Ню Хемпшир.

След като няколко изследвания демонстрираха през 2023 година, че Десантис приближава Тръмп по известност, последва слаба акция, неправилна тактика, гласоподавателите по този начин и не го харесаха и някогашният президент има неоспорим надзор над симпатизантите си. Според критици на неговия метод той е трансформирал Републиканската партия в самобитна политическа фракция с фетиш към личността му.

Над 70% от републиканците имат положително отношение към Тръмп и задачата на Десантис бе доста комплицирана - по едно и също време да пробва да завоюва и част от тръмпистите, и част от тези, които буйно ненавиждат някогашния президент, разяснява " Ройтерс ". Той се провали и в двете задания.

Хейли се очерта като умерена опция, до момента в който Десантис продължаваше с доста от тезите на Тръмп, пробвайки се на моменти да показва по-консервативна позиция. Това важи и за абортите - въпрос, който се оказа, че носи победа на демократите в няколко щата предходната година.

Той бе и срещу продължение на военната помощ за Украйна. В партия, която обичайно е била про-бизнес, Десантис стартира открита борба с " Дисни ", откакто корпорацията се изрече против щатските ограничавания на разискването в клас на въпроси за сексуалността и обществения пол. През лятото мнозина донори започнаха да го изоставят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР