Във ВЕЦ Цанков камък тече авариен ремонт, но енергийното министерство

...
Във ВЕЦ Цанков камък тече авариен ремонт, но енергийното министерство
Коментари Харесай

Енергийното министерство: Не крием, че има авариен ремонт на ВЕЦ „Цанков камък”

Във Водноелектрическа централа „ Цанков камък ” тече спешен ремонт, само че енергийното министерство не е криело тази информация. Това съобщи зам.-министърът Еленко Божков пред публицисти.

Изявлението идва откакто по-рано през днешния ден от „ Демократична България “ оповестиха, че ВЕЦ-ът не работи, министерството криело, че има заплаха за енергийната сигурност на страната ни. По техни данни в интервала 13-15 октомври е настъпила сериозна повреда.

„ Заедно с тази повреда, която се крие от обществото, все още в страната има неработещи държавни ВЕЦ-ове с мощ, колкото един блок на АЕЦ „ Козлодуй “. Това е действителен риск за енергийната сигурност на страната, обезпокоени сме, че министерството крие тази информация. Призоваваме министъра на енергетиката да отговори за какво се прикрива тази повреда като планов ремонт, какви са вредите и по кое време ще бъде пусната в употреба “, сподели още „ Демократична България “.

Тези обвинявания на Демократична България Еленко Божков дефинира като манипулативни и неточни. Той изясни, че има повреда, по която е стартирана работа незабавно.

„ Изключването на 85 мегавата от Водноелектрическа централа „ Цанков камък “ не въздейства на сигурността и целостта на електроенергийната система на България и естественото ползване на електрическа сила в България “, изясни Божков.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР