Във Венеция направиха вдигнати пешеходни пътеки заради наводненията, които заляха

...
Във Венеция направиха вдигнати пешеходни пътеки заради наводненията, които заляха
Коментари Харесай

Във Венеция вдигнаха пешеходни пътеки заради наводненията

Във Венеция направиха вдигнати пешеходни пътеки поради наводненията, които заляха града. Съоръженията могат да се забелязан в централната част на града. На първо съществено тестване бе подложена построената защитна система на Венеция от наводнения, известна като МОСЕ.

Засега пробата наподобява сполучлив - макар високото равнище на водата, популярният площад " Сан Марко " остана изсъхнал. Кметът на Венеция Луиджи Бруняро назова събитието " исторически ден " за града, ситуиран в плитката лагуна.
 Във Франция търсят минимум 9 изчезнали при наводнения (видео) Виж още
В същото време избавителни екипи в Италия не престават да търсят през днешния ден двама изчезнали след бурите и проливните дъждове в северозападната алпийска област Пиемонт, отнесли коли и мостове от пътищата и наводнили доста здания и домове, съобщи ДПА.

Досега формалната информация е за двама починали, откакто множеството от към 20 изчезнали през вчерашния ден през днешния ден бяха открити и са добре. Властите обаче предизвестяват, че заплахите вследствие на неприятното време още не са отминали, добавя Българска телеграфна агенция.
 Снимка: БТА/AP
Особено тежко е ситуацията в региона Кунео на провинция Пиемонт. Кметът на град Лимоне там приказва за " пагубна обстановка " след наводнението в града. В някои елементи на северозападна Италия в петък и събота Италия бяха измерени количества превалявания, незапомнени от към 60 години.
 Снимка: БТА/AP
Подобна е обстановката и з югоизточна Франция. Много обитаеми места към Ница са откъснати от света поради придошлите реки и прекратени пътища. На хиляди поданици се доставя незабавно вода и храна от избавителни служби. Френският министър председател Жан Кастекс прикани армията на помощ и изрази паника от изгубването през вчерашния ден на минимум 8 души, които към момента не са открити.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР