Във Великотърновския университет Св. св. Кирил и Методий започна 42-то

...
Във Великотърновския университет Св. св. Кирил и Методий започна 42-то
Коментари Харесай

Велико Търново е домакин на семинар по българистика

Във Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий " стартира 42-то издание на най-големия интернационален летен семинар по българистика у нас. И тази година образованието събира участници от всички краища на света, които учат езика и се срещат от близко с българските обичаи и просвета.

Велико Търново

Всичките над 100 участници от целия свят идват във Великотърновския университет, с цел да учат български по разнообразни аргументи, само че с обща обич към страната ни.
Войтек - участник от Полша: „ Аз работя като вербален преводач в Европейския парламент в Брюксел и след няколко езика, желаех да науча един нов език и по този начин инцидентно се случи, че избрах български!проф. Христо Бонджолов - ректор ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий ": Първо нещата, поради които идват хората в България са доста и са разнообразни, идват освен поради езика, поради природата, идват да си видят околните, да се върнат към корените си, други идват от чисто любознание, трети тъй като го учат!
В продължение на три седмици чужденците четат, пишат и водят разговори на български език и не на последно място основават нови другарства.
Русалия - участник от Азербайджан: Лекциите са доста забавни, преподавателите са доста положителни, изясняват всичко кой каквото не е схванал.
Освен часовете по граматика, всеки ден участниците имат и занятия по пеене и национални танци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР