Във Великобритания започва широка обществена дискусия заради убийството на българина

...
Във Великобритания започва широка обществена дискусия заради убийството на българина
Коментари Харесай

Във Великобритания променят закони заради убития българин

Във Англия стартира необятна социална полемика поради убийството на българина Венцислав Маргинов. Издигат се гласове за смяна на законите в страната, тъй като упрекнатият за кървавото закононарушение след финала на Шампионската лига, 31- годишният Джеймс Гелинг, се оказва един от най-големите рецидивисти на Острова. Въпреки това е бил на независимост, с цел да убие Венцислав и да рани сина му поради пристрастия към футболния " Ливърпул ".

Новинарският уебсайт от Саутпорт, където стана закононарушението, OTSNews, следи всичко към касапницата. Именно той оповестява, че след зверството стартира дискусия за промени в законите.

" Правната система на Обединеното кралство излага на риск обществото ", написа уеб сайтът от Саутпорт.

Напомня се, че още през 2011 година е било обявено, че Гелинг към оня миг е на 23 години, има 40 присъди за 73 осъществени закононарушения, само че всякога се отървава със смешно дребни присъди. Тогава депутатът от Саутпорт Джон Пю даже коментирал, че Гелинг счита десетките си присъди по-скоро като мотив за горделивост, а не като санкции. Още тогава той приканва за по-строги санкции на рецидивистите.

" Сега един човек умря. Ясно е, че надълбоко дефектната правна система на Обединеното кралство слага обществото в риск, като оставя сходни рискови хора на улиците ", разяснява OTSNews.

Преди 8 години многотиражният вестник " Дейли мейл " повдига въпроса какво прави на независимост Джеймс Гелинг от Саутпорт. Изданието разяснява, че младежът има 40 присъди за грабежи, обири с щурм, набези, рисково каране на мотор, укриване от управляващите, владение на рисково куче, нарушение на гаранция и други. Гелинг има едно от най-лошите престъпни досиета във Англия. При едно от явяванията си пред Темида магистратът Денис Кларк от Кралския съд в Ливърпул го дефинира като " бодил измежду приличното общество на Саутпорт ". Скандалът тогава се разгаря, тъй като Гелинг получава 12 седмици решетки поради нахлуване над някогашната си другарка. Той избухва, тъй като съдът му не разрешава да вижда 17-месечната им щерка Изабела. Инспекторът Тони Джоунс, отговарящ за Саутпорт, споделя: " Всичко, което можем да създадем, е да реагираме и да го изпратим пред съда - останалото зависи от него ". Оказва се, че Джеймс има братя и сестри и в Саутпорт младежите били известни с непрекъснатите си подвизи към ръба на закона.

Тогава депутати приканват да се постави завършек на ниските присъди за рецидивисти, или както ги назовават, хора, облагодетелствани от " въртящите се порти " - които непрекъснато влизат и излизат от съда. Полемиката през 2011-а се развива две години, откакто Лондон помилва ултраса на " Ливърпул " Майкъл Шийлдс, който бе екстрадиран в родината си от България. Шийлдс бе наказан у нас поради опита за ликвидиране на бармана Мартин Георгиев в Слънчев бряг. Законовите промени не се случват и до през днешния ден.

Бедите към фамилията на убития Маргинов не отминават. Както съобщихме, ден след окървавения край на Шампионската лига, бащата на Венцислав, който живее в село до Сандански, потърпевш тежко, до момента в който цепи дърва. Парче изхвърчало и му разрушило черепа. Вчера потърпевшият претърпя доста тежка интервенция в столична болница. Лекарите смятат, че интервенцията е била сполучлива, само че към момента възрастният мъж е в тежко положение.

Източник България Днес
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР