Във Великобритания започва поредна стачна вълна. Персонал на британските университети,

...
Във Великобритания започва поредна стачна вълна. Персонал на британските университети,
Коментари Харесай

Близо 70 000 работници излизат на протест във Великобритания

Във Англия стартира поредна протестна вълна. Персонал на английските университети, учителите в Шотландия и чиновниците на Кралските пощи стачкуват всеобщо. 
Близо 70 000 души личен състав в английските университети, измежду които лектори, библиотекари и откриватели, започнаха стачка за заплащането, изискванията на труд и пенсиите. Обучението на близо 2,5 милиона студенти ще бъде наранено в 150 университета. Националният съюз на студентите поддържа стачките, само че някои от студентите са загрижени от пропускането на занятия. Стачки ще има също на следващия ден и идната сряда. 
В Шотланидя през днешния ден е оповестена първата национална стачка на учителите от 80-те години насам. Учениците в съвсем всички съществени и гимназиални учебни заведения, както и доста публични детски градини, са наранени от стачните дейности, които са във връзка на заплащането. Новото предложение на управляващите за нарастване със 6,85% на заплатите бе отхвърлено от профсъюзите като „ обидно “. Те желаят 10-процентно нарастване. 
Служителите на Кралските пощи стачкуват през днешния ден и на следващия ден, което е огромен удар за разнасянето на колета с понижени артикули през по този начин наречения „ Черен петък “. 115 000 души вземат присъединяване в 48-часовата стачка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР