Във Великобритания започва безплатно раздаване на фризери на бедни семейства,

...
Във Великобритания започва безплатно раздаване на фризери на бедни семейства,
Коментари Харесай

Борят инфлацията във Великобритания като раздават фризери

Във Англия стартира гратис разпределяне на фризери на небогати фамилии, с цел да им се помогне да понижат сметките си за храна. Новината идва на фона на нови данни за инфлацията в страната, които демонстрират, че като цяло тя понижава през последния месец, само че не и при питателните артикули. Те са поскъпнали с близо 17% и прогнозите са, че цените им ще не престават да порастват до края на годината.
Прочетете още
Проучване на университета в Манчестър е посочило, че семействата могат да понижат сметките си за извършване на покупки с близо една четвърт, в случай че минат от пресни на замразени храни. Причината е, че те са доста по-евтини, само че тъкмо най-бедните фамилии не имат фризери, в които да ги съхраняват. Затова локална организация се обръща за помощ към компания за бяла техника и към верига за замразени храни, с цел да обединят напъните си и да оказват помощ на най-нуждащите се.

Манчестър е родният град на футболната звезда Маркъс Рашфорд, дал подтик на мощна акция за обезпечаването на безвъзмездна храна за небогати деца. Като дребен той също е разчитал на такава.

„ От много време работим с благотворителната организация „ Маркъс Рашфорд ” и доста други хранителни вериги, с цел да се опитаме да пропагандираме здравословни хранителни стратегии. Предоставяме информация по какъв начин да се получат общо 150 милиона пакета на година с артикули като мляко, замразени и пресни плодове и зеленчуци. Но всякога, когато се опитаме да раздадем гратис големи количества храна, виждаме, че хората усвояват едвам 15% от нея. Семействата ни споделят, че или нямат фризер, или просто не знаят какво да вършат със замразените зеленчуци ”, споделя Стюарт Лендръм, шеф по продажбите в най-голямата верига за замразени артикули пред Нова телевизия.

Заради повишаването на пресните храни, продажбите на замразени отбелязва растеж през предходната година, само че в този момент нещата се трансформират. Хората обмислят да изключат фризерите си, защото лимитираните от държавното управление цени на електрическата енергия ще бъдат освободени в края на март.

„ Това, което чуваме сега от клиентите, е че има хора, които заобикалят да се запасяват със замразени храни, тъй като се притесняват, че няма да имат задоволително пари, с които да си платят тока. И внезапно, като бизнес, си изправен пред риска да изгубиш всички тези големи пари, които си вложил в замразени храни, а въпреки това, са обособените хора, които също желаят да избегнат да поемат финансов риск ”, споделя още Лендръм.

Така се стига до концепцията бизнесът да обезпечи фризери и замразени храни, а небогати хора в Манчестър да вземат участие в опит за понижаване на сметките си. Ако се окаже сполучлив, може да се трансформира в обществена стратегия в цялата страна, защото диетолози ще наблюдават и дали те са съумели да се хранят, с изключение на по-евтино, и по-здравословно, което е сериозен проблем за хората с стеснен бюджет.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР