Във Великобритания трима души бяха арестувани съгласно Закона за тероризма,

...
Във Великобритания трима души бяха арестувани съгласно Закона за тероризма,
Коментари Харесай

Трима задържани след взрив пред болница в Ливърпул

Във Англия трима души бяха задържани според Закона за тероризма, откакто беше погубен човек при детонация на автомобил пред болница в Ливърпул.

В неделя към обяд автомобил, за който се счита че е такси, е бил пред основния вход на болничното заведение и малко по-късно се е взривил. Наблизо също се намира катедралата на Ливърпул, където по това време се е провеждала гала във връзка на Деня на възпоменанието на жертвите на войните. Пътникът в колата е бил провъзгласен за мъртъв на място и публично още не е разпознат. Шофьорът е ранен, настанен е в болница и е в устойчиво положение.

Детективи от Отдела за битка с тероризма оповестиха, че трима мъже – на 29, 26 и 21 години – са били арестувани на улица " Сътклиф " в региона Кенсингтън на Ливърпул. Те допълниха, че не престават да обясняват аргументите за детонацията, като работят главно по версията, че в колата е имало експлозиви. Въоръжени служители на реда са направили инспекции на няколко жилища.

От болничното заведение оповестиха, че визитите в нея са били неразрешени до второ разпореждане, като идващи пациенти са били пренасочени към други лечебни заведения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР