Във Великобритания ще облекчават правилата за работа на чуждестранни медицински

...
Във Великобритания ще облекчават правилата за работа на чуждестранни медицински
Коментари Харесай

Във Великобритания облекчават правилата за работа на медсестри и стоматолози

Във Англия ще облекчават разпоредбите за работа на задгранични медицински сестри и стоматолози като мярка за справяне с рецесията с дефицит на личен състав в националното опазване на здравето, заяви БНР. Очаква се съответните оферти за законодателни промени да бъдат импортирани в Народното събрание през днешния ден.

Мярката е част от проектите на министъра на опазването на здравето Стив Баркли да усили броя на наеманите от чужбина служащи за запълване на празнините в опазването на здравето и обществените грижи. Баркли счита, че хиляди здравни експерти и служащи ще дойдат вследствие на новите правила, улесняващи медицинските регулатори да записват хора с подготовка от чужбина.

Ако мярката се окаже сполучлива, това ще помогне да се отвори пътя за повече медицински сестри и зъболекари от страни като Индия, Шри Ланка, Кения, Филипините и Малайзия. Критиците обаче настояват, че тази политика на „ запълване на дупките “ не е решение на казуса с обучаването на локални фрагменти и също така рискува да утежни ситуацията с неналичието на здравни служащи в други страни, които също страдат от дефицит на личен състав.

Последните данни сочат, че в Англия има близо 47 000 вакантни места за медицински сестри.  
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР