Във Великобритания ще бъде въведен таван по отношение на сметките

...
Във Великобритания ще бъде въведен таван по отношение на сметките
Коментари Харесай

Лиз Тръс обяви таван от 2500 паунда годишно за енергийните сметки на британците

Във Англия ще бъде въведен таван във връзка с сметките за сила - те не трябва да надвишават 2500 паунда на домакинство за година. Това съобщи новият министър председател Лиз Тръс, която показа в Народното събрание проект за справяне с енергийната рецесия, съобщи БНР.

Опозицията обаче възразява, че министър председателят не желае да полза в допълнение облагите на енергийните компании и по-бедните още веднъж ще бъдат по-потърпевши.

В първото си огромно политическо изказване Лиз Тръс уточни, че мярката е годна за 18 месеца и ще спести приблизително на семействата в Англия, Шотландия и Уелс по към 1000 паунда годишно от бъдещите сметки. Същата помощ ще бъде оказана и на Северна Ирландия, където енергийният пазар е друг.

Облекчаването на сметките на всички с 400 паунда, оповестено по-рано, остава в действие.

Предвидена е и 6-месечна скица за помощ на бизнеса, учебните заведения и лечебните заведения, за които за момента няма таван за енергийните разноски, само че без да се оповестяват детайлности.

Лиз Тръс счита, че ограниченията ще понижат инфлацията с 5% и ще насърчат икономическия напредък.

Планът, който се чака да възлезе на най-малко 130 милиарда паунда, ще бъде финансиран посредством повече държавни заеми. Министърът на финансите Каузи Куартенг по-късно този месец ще разгласи цялостните детайлности по финансирането.

Отказът на Лиз Тръс да таксува в допълнение големите облаги на енергийните компании обаче разгневи опозицията.

Лидерът на Лейбъристката партия Киър Стармър сподели, че това решение демонстрира, че " държавното управление се управлява от канони и че трудещите се хора отново ще бъдат тези, които ще поемат финансовото задължение с изплащането на заемите ". Стармър назова " цялостни нелепости " изказванията на Лиз Тръс, че в случай че усили този налог ще отблъсне вложителите в страната.

В ход е спор в Народното събрание по проекта на премиера.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР