Във Великобритания се състоя първия телевизионен дебат преди изборите на

...
Във Великобритания се състоя първия телевизионен дебат преди изборите на
Коментари Харесай

Първи телевизионен дебат преди изборите във Великобритания

Във Англия се състоя първия ефирен спор преди изборите на 12 декември. Допитване до публичното мнение демонстрира, че той е завършил без очевиден победител.

С здрависване противниците Борис Джонсън и Джеръми Корбин зададоха тона на политическия спор във Англия. Министър-председателят и водачът на лейбъристите участваха в първия ефирен спор преди изключителните общи избори, планувани за 12 декември.

Излизането на Англия от Европейски Съюз беше в центъра на изявленията и на двамата политици. Публиката в студиото обаче се разсмя при думите на Корбин, че позицията му за Брекзит е ясна.

Джеръми Корбин, водач на Лейбъристката партия: Ще имаме референдум, ще имаме договаряния и ще изчакаме резултатите.
Смях провокираха и някои от отговорите на Борис Джонсън. Британският министър председател съобщи, че единствено той е в положение да изведе Англия бързо от Европейския съюз. Запитан от водещата кой задграничен водач харесва най-вече, Джонсън отговори:

Борис Джонсън, министър-председател на Англия: От всичките 27 страни членки, тъй като те ми дадоха фантастична договорка и това ни дава опция да излезем от Европейския съюз.
Проучване след дебата демонстрира, че силите са изравнени. Според 51% от интервюираните Борис Джонсън се е показал по-добре, до момента в който 49 на 100 считат, че това е бил Джереми Корбин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР