Във Великобритания пускат в продажба книга на бившия британски премиер

...
Във Великобритания пускат в продажба книга на бившия британски премиер
Коментари Харесай

Във Великобритания излезе книгата на Тереза Мей Злоупотребата с властта

Във Англия пускат в продажба книга на някогашния английски министър председател Тереза Мей, озаглавена „ Злоупотребата с властта “, съобщи БНР. Днешният „ Сънди таймс “ помества фрагменти и разгласява обстойно интеврю с авторката.

Читателите научават любопитни детайлности за живота и кариерата на Тереза Мей. Като това, че още на 7 години тя е схванала, че ще бъде обвързвана с политиката, когато в дома ѝ пристигнал деятел на Консевативната партия. Тя споделя, че на 12 години към този момент е била твърдо решена да влезе в политиката.

Мей стана втората жена министър-председател на страната, когато влезе на " Даунинг стрийт " на 13 юли 2016 година след референдума за Брекзит и оставката на Дейвид Камерън. Тя остана на поста 3 години и се отдръпна през май 2019 година, откакто не съумя прокара договорката си за Брекзит в Народното събрание и партията се показа едва в европейските избори.

Тереза Мей бе наследена от Борис Джонсън - врагът, замислил нейното събаряне от власт. В книгата обаче няма доста позовавания на Джонсън и въобще не става дума за споразумяване на сметки с него.

Много по-голямо внимание Мей обръща на някогашния ръководител на Камарата на общините Джон Бъркоу, който тя упреква в най-голямата корист с власт, на която е била очевидец по време на безизходицата към Брекзит в Северна Ирландия. Бившият министър председател упреква Бъркоу, че съществено е попречил за гласуването на договорката в миг, когато даже юнионстите в Северна Ирландия към този момент са били подготвени да я поддържат.

В книгата Тереза Мей приказва и за доста друти неща, като злощастния случай с хванатата ѝ ръка от Доналд Тръмп, събитията към отравянето с „ новичок “ на Сергей Скрипал и ролята ѝ в този момент в Камарата на общините като „ бекбенчър “. В изявлението тя отбелязва, че нейната работа като политик с цялостна отдаденост на хората е била улеснена от обстоятелството, че е щерка на духовник, тъй като намира огромно подобие сред двете специалности.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР