Във Великобритания продължават стачките. Служителите от Граничен контрол, жп работниците

...
Във Великобритания продължават стачките. Служителите от Граничен контрол, жп работниците
Коментари Харесай

Във Великобритания продължават стачките

Във Англия не престават стачките. Служителите от Граничен надзор, жп служащите и автомобилните инструктори възобновяват от през днешния ден настояванията си за нарастване на заплатите в сходство с инфлацията.

След мъртвило единствено в коледния ден протестната вълна още веднъж набира скорост.

Служителите от Граничен надзор стартират втора поредност от стачки по английските летища. Около 1000 членове на синдиката PCS, множеството от които работят в Паспортен надзор, стартират протестни дейности от през днешния ден до 31 декември в това число.

Профсъюзът предизвести, че стачките могат да продължат с месеци, в случай че държавното управление не седне на масата за договаряния за заплащането и изискванията на труд. Държавни чиновници ще се причислят към боен личен състав като заместници на стачкуващите по летищата Хийтроу, Гатуик, Манчестър, Бирмингам, Кардиф и Глазгоу, както и пристанището Нюхейвън. Говорител на летище Хийтроу съобщи, че предходната стачка от 23 до 26 декември е имала най-малък резултат.

Днес и на следващия ден още веднъж ще бъде нарушен железопътния превоз. Стачкуват служащите в две железопътни компании - Western Railway и West Midlands Trains.

От през днешния ден в продължение на 5 дни в 71 центрове за шофьорски изпити ще стачкуват автомобилните инструктори. В доста селски региони в страната стачкуват и данъчните инспектори.

Правителството съобщи, че не може да си разреши да усили заплатите с повече от 10%, каквито са настояванията на множеството стачкуващи. Премиерът Риши Сунак уточни, че негов приоритет е да понижи инфлацията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР