Във Великобритания продължава вълната от с искане за увеличение на

...
Във Великобритания продължава вълната от с искане за увеличение на
Коментари Харесай

Профсъюзи във Великобритания заплашват с генерална стачка 


Във Англия продължава вълната от с искане за нарастване на възнагражденията на фона на рекордна инфлация за последните години.

Последния месец на годината, Англия е залята от стачки в опазването на здравето, публични служби и пощите. От през вчерашния ден стачкуват чиновниците в граничния надзор, а от 2 януари възобновяват стачните си дейности и в железопътния превоз.

Новият общоприет секретар на Конгреса на английските профсъюзи Пол Новак, съобщи през днешния ден, че може да има безкрайна вълна от протестни дейности през идната година.

Той разгласи, че стачките могат да бъдат прекъснати още на следващия ден, в случай че държавното управление на Риши Вунак е готово на съществени и рационални договаряния за заплащането.

Новак непосредствено упрекна министрите, че саботират напъните за намиране на решение. Той отхвърли причините на държавното управление, че не може да обезпечи възнаграждение, съобразено с инфлацията. Новак заплаши с генерална стачка, която във Англия не е имало от 70-те години на предишния век.

Актуални социологически проучвания демонстрират, че 2/3 от английските поддържат, макар, че те съществено затрудняват всекидневието им.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР