Във Великобритания министърът без портфейл сър Гавин Уилямсън подаде оставка

...
Във Великобритания министърът без портфейл сър Гавин Уилямсън подаде оставка
Коментари Харесай

Британският министър без потфейл Уилямсън подаде оставка

Във Англия министърът без портфейл сър Гавин Уилямсън подаде оставка след сериозните обвинявания в тормоз на подчинени си през годините, в които е заемал високи постове. Той посочи, че се отдръпва, с цел да почисти името си, оповестява БНР. 

Гавин Уилямсън сподели, че е „ опровергал приказките за държанието му в предишното “, само че защото изказванията са се трансформирали в похищение на вниманието от „ положителната работа “ на държавното управление, е решил да подаде оставка. В писмото с оставката си той показва, че напуща държавното управление с „ същинска горест “, само че ще даде своята цялостна поддръжка на премиера Риши Сунак като народен представител от задните скамейки в Камарата на общините. 

Уилямсън бе подложен на огромен напън да се отдръпна откакто в неделя бяха оповестени поредност от цялостни с хули текстови известия, изпратени от него до колежката му Уенди Мортън, която по-рано се отдръпна като основен учредителен секретар на Консервативната партия. А в понеделник върховен държавен чиновник съобщи пред вестник „ Гардиън “, че Уилямсън е тормозил хора от личния състав си и им е споделил „ да си прережат гърлата “.

От опозиционната Лейбъристка партия разясниха, че хаосът продължава и в следващото консервативно държавно управление. Уилямсън бе основен учредителен секретар на торите по времето на Тереза Мей от 2016 до 2017 година, след което стана министър на защитата до 2019 година. В държавното управление на Борис Джонсън до 2021 година той бе министър на образованието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР