Във Великобритания медицинската сестра, призната за виновна за смъртта на

...
Във Великобритания медицинската сестра, призната за виновна за смъртта на
Коментари Харесай

Доживотна присъда за медицинската сестра, виновна за смъртта на 7 бебета във Великобритания

Във Англия здравната сестра, приета за отговорна за гибелта на 7 бебета, получи доживотна присъда.

 

Луси Летби ще почине в пандиза след убийството на 7 бебета и опита за ликвидиране на още 6 по време на работата й като здравна сестра в родилно поделение и неонатални грижи, оповестиха английските медии.

 

33-годишната Луси не се яви в съда да чуе присъдата. В нейно неявяване съдията в кралския съд в Манчестър съобщи:

 

" Това беше жестока, добре пресметната и цинична акция за ликвидиране на деца, включваща най-малките и най-уязвимите. На лице е дълбока завист, граничеща със садизъм. Вие нямате скрупули, няма смекчаващи условия, закононарушенията са задоволително тежки, с цел да изискват доживотна присъда ".

 

Луси Летби, която е направила закононарушенията, когато е била на 25-26 години, на процедура е най-големият сериен палач на деца в актуалната история на Обединеното кралство. Междувременно стана ясно, че директорката на болничното заведение по времето, когато са осъществени убийствата, е била уволнена.

 

Ръководството на болничното заведение бе остро подложено на критика, че не е обърнало внимание на предизвестия за дейностите на Луси Летби. Тя е едвам третата жена в историята на Обединеното кралство получила доживотна присъда.

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР