Във Великобритания има голямо раздвижване по въпроса за решаването на

...
Във Великобритания има голямо раздвижване по въпроса за решаването на
Коментари Харесай



Във Великобритания има голямо раздвижване по въпроса за решаването на трудови спорове, довел

Във Англия има огромно оживление по въпроса за решаването на трудови разногласия, довели до протестна вълна в разнообразни браншове. Постигнати са покупко-продажби със здравните и железопътните служащи, което може да постави завършек на стачките.

Членове на Кралския лицей за медицински сестри и на Кралския лицей за акушерки гласоподаваха за приемане на новото предложение от шотландското държавно управление за увеличение на заплащането. Синдикатите предложиха на членовете си да поддържат договорката, според която ще последва нарастване на заплатите с 6,5% от април. Това е върху към този момент реализирана договореност за нарастване с 7,5% за 2022-2023 година, което значи, че по-голяма част от личния състав ще получи по-високо възнаграждение с 13-14% в границите на две години.

Миналата седмица служащи в националното опазване на здравето, в това число Бърза помощ, в Шотландия, също одобриха препоръчаното нарастване. С това се поставя завършек на стачките.

В Англия договарянията в опазването на здравето обаче вървяха по-трудно, само че и там синдикатите предложиха на членовете си да одобрят новото предложение на работодателите за 5-процентно нарастване на заплащането плюс еднократно погашение на 1 655 паунда към миналогодишното заплащане. Сделката покрива всички работещи в опазването на здравето като се изключи лекарите, които са на разнообразни контракти.

В същото време членовете на профсъюза на железопътните служащи RMT гласоподаваха за утвърждение на ревизираното предложение на Network Rail, което планува нарастване на заплатите с 14,4% на най-ниско платените и 9,2% на най-високо платените.

Сделката обаче не значи изцяло завършек на стачките, тъй като в бранша се водят доста и разнообразни трудови разногласия.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР