Във Великобритания годишната сметка на домакинствата за хранителни стоки се

...
Във Великобритания годишната сметка на домакинствата за хранителни стоки се
Коментари Харесай

Домакинствата във Великобритания плащат за храна 454 паунда повече от миналата година

Във Англия годишната сметка на семействата за хранителни артикули се е покачила с 454 паунда, демонстрира последния отчет на компанията Kantar Worldpanel, която следи настройките на потребителите и търговията на дребно. 

Докладът показва, че не се следи закъснение на растежа на цените, като проблемите със снабдителните вериги не престават да са придружени от високите цени на силата и горивата. Отчита се, че инфлацията при започване на юли се е задържала на 9,9%. 

Шефът на Kantar Worldpanel Фрейзър Макевит е представен от Скай нюз да споделя, че цените на питателните артикули не престават да чупят върхове и са скочили с още 1,6% за последния месец. 

Той предвижда още по-висока инфлация в хранителния бранш през идващия месец. Последният отчет демонстрира, че най-голямото нарастването на цените в супермаркетите е на храната за кучета, маслото и млякото. Рязко се е нараснал броят на посещаващите нискобюджетни супермаркети като Aldi и Lidl. 

В същото време националната статистика демонстрира, че заплащането във Англия понижава с най-бързите темпове от 2001 година насам като се вземат поради увеличаващите се цени. 

Между март и май заплащането, включващо и бонусите, е с 2,8% по-ниско отпреди година, съобразено с инфлацията, а това е най-резкият спад, откогато се води сходна статистика. 

Бюджетите на семействата пострадаха съществено от непрестанно растящите цени на храните, на горивата и на сметките за сила при най-високата инфлация от 40 години. Междувременно не престават да се усилват вакантните работни места, въпреки и с по-бавни темпове, добавя БНР.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР