Във Великобритания бе регистриран най-ниският брой заразени с Covid-19 за

...
Във Великобритания бе регистриран най-ниският брой заразени с Covid-19 за
Коментари Харесай

Великобритания регистрира най-ниският брой заразени за денонощие

Във Англия бе регистриран най-ниският брой инфектирани с Covid-19 за денонощие от месец насам. Експерти считат, че се вижда " светлина в тунела ". 
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 472
81 713 е броят на инфектираните за последните 24 часа. Броят на жертвите обаче остава относително висок – 287, а за последните 7 дни - 1 843, което е с 45% повече от предходната седмица. Намаляват случаите на хоспитализиране. 

Някои специалисти святат, че вълната от oмикрон отшумява и краят на пандемията в Обединеното кралство към този момент се вижда. Професор Джулиън Хискокс, ръководител на Отдела за инфекции и световно здраве в университета в Ливърпул, съобщи за Би Би Си, че Англия навлиза в нова фаза на пандемията, в която вирусът има по-малък резултат върху всекидневния живот на хората. 

" Това е началото на края, най-малко в Обединеното кралство. Мисля, че животът през 2022 година ще се завърне съвсем на ситуацията каквото беше преди пандемията ", съобщи Хискокс. 

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън разгласи, че от понеделник ще бъде отстранено ограничението на броя на присъстващите на събития навън.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 472  40 деца в Бразилия получиха Коронавирус ваксина за възрастни 40 деца в Бразилия получиха Коронавирус ваксина за възрастни  В Англия ще се слагат бустерни дози от имунизациите на всички младежи на 16-17 години В Англия ще се слагат бустерни дози от имунизациите на всички младежи на 16-17 години  Протести в цяла Франция против имунизационния пропуск Протести в цяла Франция против имунизационния пропуск
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР