Във Велико Търново в събота и неделя ще се състои

...
Във Велико Търново в събота и неделя ще се състои
Коментари Харесай

Държавно първенство по модерен петобой ще се проведе този уикенд във Велико Търново

Във Велико Търново в събота и неделя ще се състои Държавният шампионат за младежи и девойки – до 17 и 19 години по съвременен петобой.

Над 120 състезатели от клубове в цялата страна ще вземат присъединяване в четирите дисциплини – плуване, фехтовка, тичане и пукотевица. Първенството е подготовка за националните тимове за идното Европейско състезание в Литва след два месеца.

След сполучливото осъществяване на националния шампионат в Пазарджик преди седмица за момчета и девойки, в този момент управлението на федерацията и домакините от Велико Търново са създали следващата отлична организация за надарените ни състезатели. Плуването ще бъде в Общинския басейн на града, фехтовката в спортна зала „ Сава Величков “, а бягането и стрелбата на стадион „ Ивайло “.

„ Това е доста значимо състезание за всички участници. От него ще се вземат резултатите за влизане в националните тимове за Европейското в Литва и сигурно ще бъде много конкурентно и оспорвано във всяка дисциплинираност. Имаме в действителност доста положителни петобойци в двете възрастови групи при младежи и девойки и равнището е високо. Нашият спорт се организира на няколко места като локация и организацията е направена за Велико Търново. Винаги разчитаме на експертите от клубовете – домакини и дружно вършим нещата да бъдат изпипани до последния подробност. Настаняване, превоз, зала, стадион, съдии, времеизмерване и медицински екипи. Всичко е въпрос на обмисляне, организация и дисциплинираност. Готови сме за идното Държавно състезание “, показа Камелия Александрова- ръководител на БФ Модерен петобой.

Състезанията от програмата на Директива за птиците стартират в събота от 09:30 часа с фехтовка, по-късно са плуването, бягането и стрелбата. В неделя са конкуренциите за 19 годишните в същите часове.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР