Във Велико Търново протестиращи излязоха с искания за повишаване на

...
Във Велико Търново протестиращи излязоха с искания за повишаване на
Коментари Харесай

Във Велико Търново протестиращи излязоха с искания за повишаване на заплатите и пенсиите и намаляване на данъците

Във Велико Търново протестиращи излязоха с претенции за повишение на заплатите и пенсиите и понижаване на налозите. Близо 200 протестиращи от Велико Търново и от Горна Оряховица се събраха на паркинг към основно кръстовище на основен път София -Варна.

Искаме смяна на системата, тъй като след 30 години преход още веднъж сме с най-ниските заплати в Европа, а цените на съществени артикули са по-високи от европейските, сподели пред кореспондент на Българска телеграфна агенция Костадин Георгиев, участник в митинга.

Той посочи, че е татко на шест деца и счита, че страната би трябвало да се погрижи за фамилиите, които заплащат осигуровки. Искаме действителни политики, с цел да живеем по-добре ние и родителите ни пенсионери, уточни той.

Около 60 автомобила от Велико Търново и близо 50 от Горна Оряховица се включиха по-късно в автошествие по улиците на града, ескортирани от полицейски коли. Според уредника на протестното шествие Николай Георгиев, задачата е настояванията да бъдат чути, и да се вземат ограничения за възстановяване на живота на хората.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР