Във вечерното си обръщение президентът на Украйна говори за коледното

...
Във вечерното си обръщение президентът на Украйна говори за коледното
Коментари Харесай

Зеленски: На Коледа да се помолим за победата на Украйна

Във вечерното си послание президентът на Украйна приказва за коледното свещенодействие, отслужено за първи път през днешния ден в катедралния храм " Успение Богородично " на Киевския пещерен манастир от митрополит Епифаний, предстоятел на Автокефалната православна черква на Украйна, заяви Би Би Си.

" Още един път приветствам всички, които честват Коледа през днешния ден . На този ден, който се трансформира в исторически за Украйна, за духовната самостоятелност на нашия народ. Радвам се, че през днешния ден видях какъв брой доста хора, какъв брой доста наши бойци пристигнаха на свещенодействие в храма на Киево-Печерската лавра - това свято място, което е едно от основите на украинската културна традиция ", сподели Владимир Зеленски.
 Зеленски пожела победа за Украйна в коледно обръщение
Зеленски пожела победа за Украйна в коледно обръщение

Няма да спрем пред съветския окупатор

" Много е значимо през днешния ден в Лаврата да се чуе откровена молитва за Украйна и никой различен да не прави украинците чужденци в Лаврата. Украинската самостоятелност би трябвало да бъде мощна във всички свои детайли и ще бъде такава. Винаги - сподели Зеленски.

Това е първата в историята литургия на Предстоятеля на Православната черква на Украйна в Киево-Печерската лавра. Преди това единствено Украинската православна черква е наемала тази основна катедрала на лаврата за служби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР