Във вечерните часове на деня в Русия са регистрирани сериозни

...
Във вечерните часове на деня в Русия са регистрирани сериозни
Коментари Харесай

Руснаците се оплакаха от мащабни проблеми с достъпа до интернет

Във вечерните часове на деня в Русия са регистрирани съществени проблеми с достъпа до интернет, предава РИА Новости, като прецизира, че всички уеб сайтове в домейна ".ru " не работят.

" Възникна механически проблем, засягащ зоната.ru, обвързвана с световната DNSSEC инфраструктура “, се споделя в известие в Telegram канала на Министерството на цифровизацията на Русия, представено от " Фокус ".

DNSSEC е DNS уголемение, което ревизира достоверността на отговора от DNS сървъра, т.е. защищава от подправяне на IP адрес. Това разрешава отбрана на уеб страниците от хакерски атаки, разяснява организацията.

От ведомството дадоха обещание да възстановят достъпа до уеб страниците в най-скоро време.

Потребителите, съгласно услугата Downradar, се оплакват от липса на достъп до страниците " Яндекс “, " Дзен “ и " Авито “. Освен това има проблеми в работата на уеб страницата Wildberries. Сривът е почнал към 19:30 часа локално време.

Повечето недоволства идват от жителите на Москва и Московска област. За проблеми се оповестява и от други райони - Санкт Петербург, Свердловска област, Новосибирска област и Татарстан.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР