Във вчерашния ден Международната автомобилна федерация (ФИА) обяви, че е

...
Във вчерашния ден Международната автомобилна федерация (ФИА) обяви, че е
Коментари Харесай

Ред Бул излезе с позиция относно разкритията на ФИА

Във вчерашния ден Международната автомобилна федерация (ФИА) разгласи, че е завършила с разбора на финансовите доклади на всички тимове във Формула 1 за 2021 година. От тях излиза наяве, че екипът на Ред Бул не се е побрал в ограничаването от 145 милиона щатски $.
 Потвърдено! В Ред Бул са нарушили финансовите правила през 2021 година Потвърдено! В Ред Бул са нарушили финансовите правила през 2021 година
„ Биковете “ са позволили минимално нарушаване на финансовите правила, което значи, че те са надвишили своя бюджет с по-малко от 5%, което се равнява на 7.25 милиона. От ФИА към момента не са решили по какъв метод да глобяват отбора от Милтън Кийнс, само че най-вероятно ще му бъде наложена финансова санкция и обществено неодобрение.
 Какви санкции грозят Ред Бул и Астън Мартин? Какви санкции грозят Ред Бул и Астън Мартин?
От Ред Бул пък не закъсняха със своята реакция на мнението на ФИА и обявиха, че са останали доста сюрпризирани от него, защото са били сигурни, че са влезнали в рамката от 145 милиона $.

„ Ние означаваме откритията на ФИА за „ минимално нарушаване на финансовите правила “ с изненада и отчаяние. Нашите отчети за 2021 бяха под тавана, тъй че ще би трябвало деликатно да разгледаме заключенията на ФИА, защото нашите вярвания не престават да са, че разноските ни са под тавана за 2021 година.

„ Въпреки желанията и позициите на други страни има открит развой в правила на ФИА, които ние ще следваме, до момента в който преглеждаме всички благоприятни условия пред нас “, написаха от Ред Бул в своите профили в обществените мрежи.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР