Във вътрешнополитически план - опитват се да създадат много скандали.

...
Във вътрешнополитически план - опитват се да създадат много скандали.
Коментари Харесай

Борисов призова Радев да не бави указа за Маринов

" Във вътрешнополитически проект - пробват се да основат доста кавги. За медиите ще кажа за съгласуването на оставката на Младен Маринов. Логиката ми е била - когато един човек направи волеизявление, че не желае да е на даден пост, би трябвало да има координиране ", разяснява министър председателят Бойко Борисов напрежението към оставките на тримата министри.

" Когато дипломат Рубин не искаше да е дипломат, какво трябваше да създадем, да го питаме за аргументите. Ние не сме предложили нов основен секретар, в случай че бях предложил щях да съм в огромна неточност ", сподели още Борисов по време на среща с членове на Американската комерсиална камара.

" Ние искахме да спрем министърската рецесия. Аз Младен Маринов не мога да го спра да напусне поста на основен секретар, в случай че президентът може - дано го спре. Но не да не му подписва указа, а да го убеди ", безапелационен беше министър председателят.

" Един човек не желае да е основен секретар, подал си е молбата, аз съм я подписал. И съм споделил на всички институции - до момента в който не се подпише указа, няма да го вкарваме в Парламента. Е, аз ли повеждам войната? Това ми е била логиката, в случай че съм сбъркал - неверен съм ", добави Борисов.

Той добави, че може единствено да ни радва, че Съединени американски щати към този момент са шести по вложения в България, което се дължи на положителния бизнес климат в България.

Финансовата непоклатимост е нещо, което се прави оценка след време, посочи министър председателят и подсети, че преди няколко месеца е понижен външният ни дълг и той е 24 на 100 на Брутният вътрешен продукт, за разлика от този на Съединени американски щати, съобщи „ 24 часа ”. Борисов посочи още и трайната наклонност на растеж на Брутният вътрешен продукт и диверсификацията на вложенията, като по отношение на предходните 15 - 20 години вложенията към този момент са в произвеждане, а не в ЕРП-та, услуги, банкова система, телекомуникации - браншове, в които по-късно парите излизат от България и отиват към фирмите - майки. Радвам се, когато се откриват производства и фабрики, добави министър председателят.

Премиерът съобщи, че България държи на стратегическото партньорство със Съединени американски щати във военната сфера. Силната част в НАТО са Съединени американски щати и неслучайно имаме българо-американска база в Ново село, където се организират извънредно положителни учения, сподели Борисов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР