Във Вашингтон тихомълком се подготвят за евентуален провал на пролетната

...
Във Вашингтон тихомълком се подготвят за евентуален провал на пролетната
Коментари Харесай

Politico: Вашингтон тихо се подготвя за евентуален провал на Въоръжените сили на Украйна

Във Вашингтон " тихомълком " се приготвят за възможен неуспех на пролетната контраатака на Въоръжените сили на Украйна – сюжет, който съдружниците на Съединени американски щати зад граница и критиците в страната ще употребяват, с цел да обвинят и Америка в неуспех, разясняват в редакцията на изданието Politico.

" Постоянно идната контраатака " има за цел отвоюване на превзетата от Русия през последната година територия на Украйна на изток и на юг. По оперативни аргументи обаче нито един почитан чиновник на Киев не разкрива детайлности за проектите на ВСУ.

Публично екипът на президента на Съединени американски щати Джо Байдън предложи непоколебима поддръжка за Украйна, обещавайки да ѝ доставя оръжия и икономическа помощ " колкото е належащо ". Но в случай че идният военен сезон донесе лимитирани облаги, администрацията във Вашингтон се опасява да не бъде изправена пред " двуглаво страшилище, което го нападна от ястребовия и гълъбовия завършек на политическия набор ".

Едната страна ще каже, че Украйна е щяла да реализира триумф, в случай че администрацията във Вашингтон бе дала на Киев всичко, което изиска – като ракети с по-голям обхват, изтребители и повече системи за противовъздушна защита. Другата страна ще твърди, че Украйна е нямало по какъв начин да може да принуди Русия да се изтегли напълно от територията ѝ, съобщи " Фокус ".

Тези опасения даже не регистрират реакцията на съдружниците на Америка, основно в Европа, които може да възприемат мирните договаряния сред Украйна и Русия като по-привлекателна алтернатива, в случай че Киев не успее да потвърди, че " успеха е зад ъгъла ".

Служители в администрацията акцентират, че вършат всичко допустимо пролетната атака на ВСУ да бъде сполучлива.

" Почти изпълнихме настояванията за това, което сподели, че е належащо за контраофанзивата, защото през последните няколко месеца изпратихме оръжия и съоръжение ", съобщи чиновник на администрацията, поискал анонимност.

" Но вярата в стратегическата идея е едно. Вярата в тактиката е друга – и зад затворени порти администрацията се тревожи какво може да реализира Украйна “, означават от редакцията.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР