Във Варна започна акция по разчистването на стари коли, изоставени

...
Във Варна започна акция по разчистването на стари коли, изоставени
Коментари Харесай

Общината във Варна прочиства града от гниещите по улиците автомобили

Във Варна стартира акция по разчистването на остарели коли, изоставени по улиците на града.

До момента от общинското звено за репатриране на излезли от приложимост моторни транспортни средства (МПС) са открили над 1100 автомобила, които ръждясват по улиците и заемат паркоместа.

Това са коли, които са със остарели номера или не са минали механически обзор през последните две години.

Собствениците на всички открити такива МПС към този момент са осведомени документално, че би трябвало да подхващат дейности.

„ Вариантите са три – минава годишен механически обзор, предава автомобила на лицензирана компания за заличаване или го прибира в частен парцел “, изясни Боян Христов, еколог към Оперативна програма „ Паркинги и синя зона “.

Ако това не се случи в избрания период, втора стъпка е слагането на информативен стикер. Две седмици по-късно автомобилът се репатрира до общински паркинг, където ще прести три месеца. Ако до тогава притежателите не го потърсят, ще отиде за скрап.

В случай, че автомобилът бъде потърсен, притежателят ще може да си го вземе против такса за репатриране и отговорно бранене.

Очаква се акцията да освободи няколко хиляди паркоместа в града. Тя ще продължи неуставен интервал от време, като всеки жител може да подава сигнали в Общината за сходни изоставени коли.

Вижте повече във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР