Във Варна за първи път ще се проведе международен турнир

...
Във Варна за първи път ще се проведе международен турнир
Коментари Харесай

Варна посреща турнир в памет на Веселин Тончев

Във Варна за първи път ще се организира интернационален шампионат по лека атлетика за ветерани в памет на някогашния народен треньор Веселин Тончев. Неговото име е тясно обвързвано с развиването на Царицата на спортовете в морската ни столица.

Като играч, той беше в националния тим на България в дисциплините дълъг и троен скок. Като треньор приготви стотици елитни състезатели, които способстваха Варна да бъде един от центровете на леката атлетика в нашата страна.

Турнирът ще бъде на 5 октомври и ще се организира на стадион „ Младост “. Дисциплините, свързани с хвърлянията, ще бъдат на стадион „ Локомотив “. В надпреварите ще вземат присъединяване спортисти от Украйна, Русия, Турция и Румъния. От България ще вземат участие спортисти от девет града.

Състезанията стартират на 5.10.2019 от 10.00 часа и са до 18.00 часа. Откриването на шампионата е на стадион “Младост” от 14.00 часа. Очаква се в конкуренцията да вземат присъединяване към 120 лекоатлети.

Турнирът е проведен от Асоциацията на ветераните спортисти във Варна, Семеен кодекс “Атлетик “, с дейната поддръжка на Община Варна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР