Във Варна митническите инспектори са задържали огромни количества фалшив алкохол

...
Във Варна митническите инспектори са задържали огромни количества фалшив алкохол
Коментари Харесай

Варненски митничари хванали над 5 тона нелегален алкохол за 5 месеца

Във Варна митническите инспектори са задържали големи количества подправен алкохол през последните седмици. 

Навръх професионалния си празник - 26 януари, митничарите в морската ни столица означиха самобитен връх, като единствено за последните 5 месеца са иззели близо 5 тона незаконен алкохол, предопределен за продажба.

В множеството случаи ментетата биват открити в частни парцели и за тях не са показани акцизни документи. Иззетият алкохол е както в огромни бидони, по този начин и в бутилки. При инспекциите митническите инспектори все по-често попадат на съмнителни частни парцели, в които обаче се създават обилни количества, споделя Нова тв.

" Бяха осъществени рутинни инспекции. При една от тях се установи близо 1 звук спиртни питиета. Въпреки, че месецът все още не е завършен - ние имаме 1590, в случай че би трябвало да бъда прецизен, литра арестуван алкохол ", посочва Тодор Тодоров, началник на отдел " Митническо разузнаване и следствие " в Търговско дружество Митница - Варна.

А за миналите 5 месеца резултатите са впечатляващи - цели 5 тона арестуван алкохол.  " Моето усещане е, че се усилва общото количество арестуван алкохол, който е създаден в нерегламентирани малки частни обекти за спиртни питиета. Това крие огромен риск за здравето на добросъвестните купувачи, които чакат да получат качество, само че самите производители на този алкохол не са наясно какво е то ", твърди Тодоров. 

От Агенция " Митници " регистрират връх и на национално ниво  - близо 160 тона алкохол менте, което е три пъти повече спрямо миналата година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР