Във Варна гласуваме с 3 бюлетини - за кмет на

...
Във Варна гласуваме с 3 бюлетини - за кмет на
Коментари Харесай

С колко бюлетини гласуваме във Варна, как изглеждат и как се попълват?

Във Варна гласуваме с 3 бюлетини - за кмет на община, за общински съветници и за кмет на регион.

Образците на бюлетините общински съветници, кмет на община, кметове на региони и кметове на кметства може да видите тук:

























Всяка бюлетина е отпечатана на бяла и непрозрачна хартия. На гърба й има място за два печата на СИК. В долния й ъгъл има 8-цифрен номер, който се откъсва по перфорацията от член на СИК след гласуването и слагането от СИК на втория щемпел на гърба на бюлетината.

В бюлетината са вписани наименованията на всички партии, обединения, локални обединения записали претенденти във Вашия избирателен регион за съответния тип избор и имената на самостоятелните претенденти, в случай че има регистрирани такива, както и квадратче с „ Не поддържам никого “.

В бюлетината за общински съветници, в дясната страна са обрисувани толкоз кръгчета, колкото е оптималния брой на претендентите от една кандидатска листа на партия, коалиция или локална коалиция и съдържат трицифрения номер на претендентите от съответната кандидатска листа.

Вашият глас ще е автентичен, в случай че вярно отбележите Вашия избор

Oбщински съветници

За общински съветници гласувате, като в квадратчето с номера на определената от Вас партия, коалиция, локална коалиция или самостоятелен претендент с химикал, пишещ със наследник цвят, поставите знак Х или V.

Ако сте дали своят вот за партия, коалиция или локална коалиция, може да дадете желанието си за съответен претендент, като поставите знак Х или V в кръгчето с неговия трицифрен номер. Номерът и името на претендента, за който желаете да дадете желанието си, ще откриете на листата пред изборната секция или в кабината за гласоподаване.

Kмет на община, регион или кметство

За кмет на община, регион или кметство гласувате, като в квадратчето с номера пред имената на определения от Вас претендент с химикал, пишещ със наследник цвят, поставите знак Х или V.

" Не поддържам никого "

Ако не желаете да подкрепите нито един претендент на партия, коалиция, локална коалиция или предприемчив комитет, в бюлетината за съответния тип избор може да поставите знак Х или V с химикал, пишещ със наследник цвят, в квадратчето с надпис " Не поддържам никого ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР