Във Варна да се приеме програма за развитието на спортните

...
Във Варна да се приеме програма за развитието на спортните
Коментари Харесай

Емил Минчев, ветеран, спорт, отбори, тренировки

Във Варна да се одобри стратегия за развиването на спортните ветерани и децата, е главната концепция на претендента за общински консултант от листата на Вътрешна македонска революционна организация Емил Минчев.

„ Още преди 12 години желаех да направя тази стратегия единствено за футбола, само че в този момент желая да го направя за целия спорт във Варна. Защото сега за спорта единствено се приказва, а нищо не се прави. Не мога да приема, че когато един играч стане деец, обществото го изхвърля, още повече спортното общество го изхвърля. ”, съобщи Емил Минчев.



Според него, с цел да се употребяват тези ветерани, е належащо да ги включат в една стратегия, която да се финансира от Община Варна, страната и европейски планове.

„ По-възрастните ветерани ще вървят по учебни заведения и тимове, ще си сортират две, три, четири деца и ще ги упражняват самостоятелно, като им предават своите умения, опит и познания. Примерно две-три тренировки в седмицата. Но би трябвало да им се заплаща на тези ветерани и парите могат да бъдат обезпечени от общината, Министерството на спорта или от европроект. Аз я имам тази стратегия, от дълго време приказвам за нея, само че все не можем да стигнем до края. ”, добави Минчев.





Той изясни и изгодите от сходна стратегия. Първо, когато се упражняват по-малко деца, на тях се обръща доста повече внимание. Второ, този ветерен не се усеща изхвърлен и пропуснат от всички. И трето, той се усеща потребен и получава пари за работата си.





„ Но най-важното е, че тези хора ще са потребни за обществото, за града, за държвата. Децата ще бъдат удовлетворени, родителите – също, защото се обръща по-голямо внимание на децата им. Убеден съм, че ще тази моя концепция ще се осъществя, защото в Общинския съвет всички са едно цяло. Ако успеем да вкараме повече общински съветници и с болшинството на ГЕРБ, до 6 месеца тази стратегия ще я прокараме. ”, съобщи Минчев.

Последният разкри, че Андрей Слабаков и Ангел Джамбазки са му дали обещание подпомагане за план за ветерани и деца, който да се утвърди от Европейски Съюз. Двамата евродепутати ще се борят за финансиране за тази стратегия и има огромен късмет да го подсигурят.



„ Подобна стратегия ще е 1000% потребна. Казвам го най-отговорно, тъй като аз към този момент съм я практикувал. Преди години упражнявах първо 4, а след това 6 китайски гении самостоятелно на Грандхотела и под Аспаруховия мост. Впоследствие един от тях стигна до китайския народен тим по футбол, а втори сега е изпълнителен шеф на първокласен клуб в Китай. ”, аргументира своите планове Минчев.



В умозаключение той сподели, че като цяло желае да вдигне равнището на целия спорт във Варна, на футбола и главно на футзала, на който е създател в България: „ Футзал, това е моята фантазия. Аз поставих основите му в България, дружно с моя другар Красен Кралев. Мисля, че ще се разберем с него, въпреки всичко той е оказал помощ на толкоз спортове. Нещо повече. Той е единственият състезателен министър, който е дал толкоз доста пари на спорта. Дори повече от всички спортни министри взети дружно. ”

 

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

*платена обява

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> -->

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР