Във Варна 16-годишно момче беше поразено от волтова дъга. Случаят

...
Във Варна 16-годишно момче беше поразено от волтова дъга. Случаят
Коментари Харесай

16-годишно момче беше поразено от волтова дъга във Варна: Напрежението в контактната мрежа е било 25 000 волта

Във Варна 16-годишно момче беше изумено от волтова дъга. Случаят е от неделя вечерта, когато младежът се е качил на един от вагоните. След случая момчето е с 50% изгаряния и е настанено в болница " Св. Марина ", където лекарите се борят за живота му. Първоначалната информация беше, че е с заплаха за живота, на този стадий от болничното заведение не дават повече информация по случая. 

" Напрежението в контактната мрежа е 25 000 волта, няма потребност да се допирате до кабел. Разстоянието от 2 м. и по-малко е пряк риск за здравето и живота. След тези метри според от влажността на въздуха във всеки един миг може да се появи волтова дъга. В момента на токовия удар температурата, която доближава е 6000 градуса. А въздуха към мястото се трансформира в плазма ", заяви пред NOVA Любомир Любчев, НКЖИ – Варна.

Относно обезопасяването на мястото, Любчев сподели, че от страна на жилищния квартал има сложени огради. На всеки дирек има табела, която оказва, че заплахата на високо напрежение и възбрана за прекосяване на външни лица.

" Разстоянието от покрива на вагона до кабелите е по-малко от 2 метра. Съответно качването на разположение върху вагона, съвсем 100% ще докара до образуването на волтова дъга ", добави той. 

Има акция, която върви от години. Инспектори организират образование на възпитаници в часовете по сигурност на придвижването, какъв брой са рискови такива дейности. Предстоят и още ограничения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР