Във футбола спечелването на купи е върховна цел, а постигането

...
Във футбола спечелването на купи е върховна цел, а постигането
Коментари Харесай

Бойко Борисов, свещената купа и "що няма избори на два месеца, майна"

Във футбола спечелването на купи е висша цел, а постигането ѝ носи голямо благополучие за ентусиастите. Но какво става, в случай че единствената извоювана шампионска купа изчезне? Такъв беше казусът с " Локомотив " (Пловдив). До през днешния ден, когато се намеси министър-председателят Бойко Борисов.

" Шампионската купа на " Локомотив " ще се завърне вкъщи! Това стана факт тази заран в Министерския съвет ", разгласи клубът от Пловдив в уеб страницата си.

И добави, че оценката, извоювано преди 15 години, още веднъж ще бъде на " Лаута " със съдействието на Борисов, министъра на спорта Красен Кралев и претендента за кмет на ГЕРБ за Пловдив Здравко Димитров.

В 16.00 часа през днешния ден клубът провежда посрещане на купата на своя стадион, като събитието е гратис.

По следите на изчезналата купа

Информацията в уеб страницата на " Локомотив ", препубликувана в доста уеб сайтове, оставя отворени въпросите за незапознатите последователи за какво събитието е с такава значимост и каква връзка имат Борисов, Кралев и Димитров.

Купата е извоювана в историческия сезон от 2004 година, когато отпред на " Локомотив " беше Георги Илиев. Публикации от 2011 година демонстрират, че още оттогава управлението на клуба е опитвало да си върне трофея, както и че имало съмнения, че той е бил спретнат от Емил Наков, който наследи ръководството на " Локомотив " след убийството на Илиев.

 Историческият миг, в който
© Живко Ангелов

Историческият миг, в който " Локомотив " ликува с първата си и единствена досега шампионска купа от 2004 година

Сега административният шеф на " Локомотив " Атанас Узунов съобщи, представен от " 24 часа ", че купата е била при Наков, само че към този момент е в клуба.

Пред " Дневник " притежателят на черно-белите Христо Крушарски сподели, че е бил сюрпризиран от положителната вест.

Чудеса по време на избори

На въпроса каква връзка има Борисов със случая, Крушарски отговори: " Разбрал е, че я търсим и по най-бърз метод ни спомага ".

 Бойко Борисов, свещената купа и
© lokomotivpd.com

Той не даде повече детайлности по тематиката. Уточни единствено, че самодейността е пристигнала от последователите, както и че това е истинската купа, а не препис.

Във фейсбук страницата на клуба в мненията под новината за купата ентусиаст написа: " Ех... `що няма избори на всеки два месеца, майна... Иначе... честито! И да не забравяме, че отново всичко потегли от нас, почитателите ".

Друг регистрира: " Забелязвате ли по какъв начин бате Здравко (Димитров) е на всяка фотография в уеб страницата последните две седмици ".

В месеците преди изборите около обиколките си в страната Борисов се насочи и към футбола. Той участва на гала за подновяването на градежа на стадиона на " Ботев ", като прикани за понижаване на концесионната такса за пловдивските клубове до символичните 100 лв. - концепция, която беше призната скоро по-късно. Успоредно страната отпусна и 2.5 млн. лв. за стадиона в Кърджали. Преди дни последователи на " Дунав " (Русе) помолиха Борисов да помогне за спасяването на клуба.

В последната седмица Кралев също се засилва, като обиколи градове из страната, измежду които Ямбол, Плевен, Сандански и Враца, с цел да покаже направеното за спорта и да показа идни планове.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (248)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР