Във Франция зрее конфликт около домакинството на Париж на летните

...
Във Франция зрее конфликт около домакинството на Париж на летните
Коментари Харесай

Френски политик призова за отмяна на игрите Париж 2024

Във Франция зрее спор към семейството на Париж на летните олимпийски игри през 2024 година

Призивът за референдум дали столицата да се откаже от събитието пристигна от общинската съветничка Даниеле Симоне. Тя се аргументира с следващото социологическо изследване сред парижани, в което 62 % желаеха игрите да бъдат анулирани и семейството - предадено на различен град.

Симоне е безапелационна, че Олимпиада в Париж би била с извънредно отрицателни последици за околната среда, а и за стопанската система на града и страната. Тя изпрати послания до кметицата Ан Идалго, както и до президента Еманюел Макрон.

"Тези игри са с приоритет излъскване на имидж и не са никога това, от което хората се нуждаят в този миг ", написа Симоне.

В обръщението се показва, че превозът в района към Париж е "катастрофален ", а в това време в приоритет е превърнато построяването на огромната метролиния от летище "Шарл дьо Гол " до центъра на града. Според Симоне, това е по този начин точно поради организирането на едни "безкрайно скъпи игри ".

"Проектът за метролинията до летището е остарял, той не е обвързван с игрите от 2024 години - отговори незабавно органзационният комитет. - Никакви инфраструктурни планове не са нужни особено за Олимпиадата и тя няма да излезе скъпо на града. "

Чака се думата на кметството и на президента Макрон.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР