Във Франция празничната атмосфера е съпътствана от транспортен хаос. В

...
Във Франция празничната атмосфера е съпътствана от транспортен хаос. В
Коментари Харесай

Без коледно примирие за пенсионната реформа във Франция

Във Франция празничната атмосфера е придружена от транспортен безпорядък. В 20-я ден на митинга против пенсионната промяна няма да се движат доста влакове. За хиляди пасажери, купили билети авансово, празничните проекти рухнаха.

За протестиращите почивка няма. Те ще посрещнат Нова година в положение на стачка. Преговорите сред синдикатите и ръководещите не доведоха до коледно помирение. По празниците 40 % от бързите влакове няма да се движат.

Недоволството против пенсионната промяна ще бъде усетено най-силно в Париж, където стопират да се движат влаковете към предградията. Утре ще бъдат пуснати единствено някои линии. Транспортният безпорядък ще продължи и във втория ден на Коледа.

Синдикатите въпреки всичко таят вяра за пробив, за повторение на сюжета от 1995-та година, когато предколедните стачки принудиха държавното управление да отдръпна измененията в пенсионната система.

За по-реалистично настроените - очакванията за компромис са ориентирани към идната година. Първата среща сред синдикатите и ръководещите е на 7 януари.

Коледното въодушевление на парижани е помрачено и от замлъкналите камбани на " Нотр Дам ".

Заради унищожителния пожар за първи път от 216 години в " Нотр дам " няма да бъде отслужена коледна литургия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР