Във Франция направиха анализ на представянето на нападателя на ЦСКА

...
Във Франция направиха анализ на представянето на нападателя на ЦСКА
Коментари Харесай

Нападател на ЦСКА разочарова до момента, отчитат във Франиця

Във Франция направиха разбор на представянето на нападателя на ЦСКА Матиас Фаетон, който дойде на „ Българска войска “ през лятото. Сайтът maligue2.fr наблюдава пътя на нападателя от Гренобъл към „ алените “.

Очакванията към национала на Гваделупа бяха огромни, когато подписа с ЦСКА през лятото. До момента той е записал три гола и също толкоз асистенции в общо 23 дуела.

„ След 86 мача в Лига 2 с 13 гола и 10 асистенции за Гинган и Гренобъл Матиас Фаетон отлетя за българския хайлайф, където стана част от ЦСКА. Той като че ли към този момент бе извлякъл максимума от Лига 2. В началото мъчно си проправи път и в Гренобъл, който го взе през лятото на 2022-ра. Вкара първия си гол чак на 1 октомври за 2:2 при гостуването на Сент Етиен, а след две седмици се разписа още два пъти при класиката против Ниор, още веднъж като посетител, с цел да приключи акцията с 9 попадения (6 през пролетта). Сходно начало на сезона нападателят имаше и в ЦСКА – първото му попадение падна отново през октомври, само че за успеха над Пирин. До момента е записал 19 срещи, 1215 минути, 2 гола и 3 асистенции. Както и в Гренобъл, най-често е употребен като нападател. Въпреки статистическия принос, който към момента остава непретенциозен, Фаетон продължава да се употребява от доверието на старши треньора и по този метод може да продължи акомодацията си към българското състезание. Напролет Матиас го чака огромна борба за купата “, проучва уеб сайтът maligue2.fr.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР