Във Франция бе регистриран специален механизъм за финансови транзакции с

...
Във Франция бе регистриран специален механизъм за финансови транзакции с
Коментари Харесай

Франция, Германия и Великобритания създадоха механизъм за транзакции с Иран

Във Франция бе регистриран специфичен механизъм за финансови транзакции с Иран с присъединяване на Федерална република Германия и Англия. Това заяви френският външен министър Жан-Ив Ле Дриан на среща на външните министри на Европейски Съюз в Букурещ, съобщи БГНЕС.
" Специалният механизъм за транзакции с Иран е регистриран във Франция с присъединяване на две други страни от Европейски Съюз - Германия и Англия. Този инструмент има за цел да поддържа използването на нуклеарното съглашение с Иран " уточни още той, представен от ТАСС.
Германският външен министър Хайко Маас удостовери основаването на европейски специфичен механизъм за споразумяване на връзките по договорката с Иран под името INSTEX ( " Инструмент за поддръжка на комерсиалния продан " ).
„ Използвайки инструмента SPV INSTEX, ние сътворяваме опция бизнес средите да правят операции”, съобщи Германското външно министерство. " Само в случай че изпълняваме отговорностите си, ще можем да желаяме от Иран да се придържа към нуклеарното съглашение ", сподели немският министър.
При идването си на срещата на външните министри на Европейски Съюз в Букурещ, той означи, че Германия създава подобен механизъм в съгласуваност с европейските си сътрудници. " Това е първата стъпка, която ясно демонстрира, че оставаме единни в Европейски Съюз и уверено следваме пътя си, даже и другите да имат друго мнение ", добави той.
Припомняме, че Европейски Съюз неведнъж обявяваше желанието си да сътвори механизъм за финансови транзакции в поддръжка на комерсиалните връзки с Иран, заобикаляйки американските наказания от предходната есен. Предполагаше се, че той ще стартира да работи през декември 2018 година. Механизмът следва да подсигурява интернационалните финансови транзакции сред Иран и страните от Европейски Съюз, без значение от дейностите на глобите на Съединени американски щати.
От своя страна министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин съобщи през ноември, че Съединени американски щати ще подхващат нападателни ограничения против подобен механизъм, а непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Европейски Съюз, Гордън Съндланд съобщи, че механизмът ще бъде неефикасен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР