Във фокуса на заседанието са две теми - Планът за

...
Във фокуса на заседанието са две теми - Планът за
Коментари Харесай

Коалиционният съвет заседава заради актуализация на бюджета

Във фокуса на съвещанието са две тематики - Планът за въстановяване и развиване, и актуализацията на бюджета и заложението в нея нарастване на пенсиите и антикризисни ограничения. Предвидено е от юли коронавирус добавката от 60 лева да бъде добавена към пенсиите + 10%, а от октомври те да бъдат увеличени приблизително с 15% по модифицираното швейцарско предписание. Това значи, че от юли таванът ще доближи до 2000 лева, а от октомври до 3400 лева

Разкритикувани от синдикатите и работодателите бяха и препоръчаните антикризисни ограничения. По време на кръглата маса за въвеждане на еврото през днешния ден, ръководителят на комисията по финанси в Народно събрание разяснява тематиката:

Аз постоянно сигнализирам за нуждата от диференциация на ограниченията, както за капитала на бизнеса, по този начин и за стимулиране на търсенето от позиция на потреблението. Но това, което още веднъж споделям, може да бъде доизработено в самия механизъм на ограниченията и аз чакам, че ограниченията, които са оповестени посредством механизма в самата мярка - да се реализира някакъв вид диференциация, съобщи Любомир Каримански, Има Такъв Народ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР