Във фермата за биткойн Nautilus Cryptomine вече работят 8000 единици

...
Във фермата за биткойн Nautilus Cryptomine вече работят 8000 единици
Коментари Харесай

Биткойн ферма с ядрена енергия заработи в САЩ


Във фермата за биткойн Nautilus Cryptomine към този момент работят 8000 единици за крипто-добив
(снимка: TeraWulf)

Американска компания пусна първата в страната плантация за рандеман на биткойн, захранвана на 100% с нуклеарна сила. Съоръжението, построено от TeraWulf и Cumulus Coin, се намира в щата Пенсилвания.

Мощността на фермата Nautilus Cryptomine възлиза на 200 MW. Делът на TeraWulf в взаимния обект е 50 MW и ще бъде употребен изцяло през май. Първоначалто във фермата са задействани 8 хиляди единици за крипто-добив, което обезпечава продуктивност от 1 Eh/s.
още по темата
През идващите седмици TeraWulf ще разположи още 8000 крипто-майнери в предприятието, с цел да доближи продуктивност 1,9 Eh/s. В бъдеще компанията ще усили каузи си в оборудването с спомагателни 50 MW.

Копаенето на биткойн с нуклеарна сила е извънредно печелившо, защото атомът предлага едни от най-ниските цени на пазара, разяснява основният изпълнителен шеф и ръководител на TeraWulf – Пол Прагер. През идващите пет години цената на 1 KWh ще коства единствено $0,02.

Предприятието за крипто-добив Nautilus Cryptomine е ситуирано в щата Пенсилвания
(снимка: TeraWulf)

Компанията има и още едно оборудване за крипто-добив – Lake Mariner в Ню Йорк, където скоро ще влезе в употреба нов корпус и ще потреблението на сила ще се увеличи до 110 MW.

С тези планове TeraWulf ще доближи 50 000 единици за крипто-майнинг към началото на второто тримесечие, с употребявана мощ от 160 MW и сумарна продуктивност от 5,5 Eh/s.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР