Във Федералната република има още един бонус от притежаването на

...
Във Федералната република има още един бонус от притежаването на
Коментари Харесай

Германия – собствениците на елколи могат да печелят от спестен парников газ!

Във Федералната република има още един бонус от притежаването на изцяло електрическо транспортно средство. Можеш да караш електрическа кола и в същото време да печелиш пари от запазване на околната среда - по този начин нареченият " ПГ бонус " го прави допустимо. Институтът Goslar, иницииран от застрахователната компания HUK Coburg, оповестява, че по този метод могат да се печелят няколкостотин евро годишно.

GHG е съкращението за антропогенни парникови газове, т.е. тези излъчвания, породени от индивида, които се считат за виновни за повишението на световната температура и затова за изменението на климата. Изследователите на климата оправдават световното стопляне с увеличението на концентрацията на разнообразни парникови газове, по-специално въглероден двуокис (CO2), за който се твърди, че усилва естествения парников резултат на земята.

Квотата за парникови газове има за цел да понижи нездравословните парникови газове в атмосферата. С тази цел през 2007 година немският Бундестаг вкара по този начин наречената квота за енергийни биогорива. Квотата за парникови газове дава на фирмите цели за икономисване на техните излъчвания на CO2, като предписва избрана квота от горива с по-ниски излъчвания, като биодизел или електричество, на фирмите за минерални масла.

Ако засегнатите компании не съблюдават избраната за тях квота за парникови газове в законово предписаната степен, ще се дължат санкции за отплата. За да избегнат санкции, от 1 януари 2022 година петролните компании, които подлежат на квоти, също могат да употребяват като отплата излъчванията на CO2, спестени от напълно захранвани с акумулатори електрически транспортни средства.

За осъществяване на квотата за парникови газове може да се употребява електрическа сила, която се взема от мрежата за потребление в пътни транспортни средства с електрическо задвижване или се получава непосредствено от централа за произвеждане на електрическа енергия според Закона за възобновимите енергийни източници. Оттогава всеки притежател на електрически автомобил, задвижван напълно от акумулатори (не хибрид!) е свободен да продава спестените излъчвания на CO2.

И по какъв начин става продажбата на квотите за парникови газове от притежателите на елмобили? Преди продажба, водачите на коли, мотоциклети или скутери, работещи единствено с акумулатори, би трябвало да имат документ за понижение на CO2 на своите транспортни средства. За тази цел транспортното средство първо се записва при съответния снабдител на електрическа енергия или специфична компания, която се занимава с прихващането на квотата за парникови газове.

Понеже в договорката за ПГ не е очакван пряк контакт сред потребителите и производителите на горива за регистрация е задоволително доказателство, че акумулаторното електрическо транспортно средство е записано на претендента. Не се изискват доказателства за фактически потребление, като изминати километри на година или микс от електрическа енергия на електрическото транспортно средство, заредено вкъщи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР