Във Фън Шуй се практикуват няколко различни подхода по отношение

...
Във Фън Шуй се практикуват няколко различни подхода по отношение
Коментари Харесай

Какво е значението на ЧИСЛАТА според Фън Шуй

Във Фън Шуй се практикуват няколко разнообразни метода по повод тълкуването на числата. Стойността на числата в термините на класическата източна нумерология се разграничава от интерпретацията, употребена в всекидневието, където смисъла на числата се дефинира от това по какъв начин звучат.

1 се произнася като „ чест, облага “. Единицата е доста сполучлива и почитана фигура, значи източник на всички неща. Символизира основаване, единение, чиста известност и почтено име. 1 усъвършенства и добавя потребното значение на други цифри. Смята се, че 1 е мъжът, а 2 е дамата. 1 е притежател на светлата страна, а 2 – на тъмната. Според фън-шуй числата се разделят на Ян – нечетните цифри, и Ин – това са четните цифри.

2 се произнася като „ леко “, “лесно “. Счита се, че обезпечава хармонията на силите на Ин и Ян, която е нужна за основаването на живот. 2 е симетричност. Казват, че 2 носи специфичен триумф, в случай че е пред различен благополучен номер. 2 може да се пояснява като предпочитание за запазване на нещата такива, каквито са.

3 се произнася като „ напредък “. Свързано е с живота и бързото развиване. Съответно, тази цифра ще бъде изключително удобна в композиция с други. Три е първото съвършенство, обединяване на 1 и 2. Три е знак на небето, земята и индивида. Три е знак на развиването, живота и гибелта. Три е желанието за постигане на безкрайността.

4 се произнася като „ гибел “. Четири е раждането на пространството в устрема му да се оформи. Квадратът е знак на физическия свят. Четири е знак на образованието и усърдния труд. Самите китайци избират да заобикалят това число.

ВИЖТЕ ОСТАНАЛИТЕ ЧИСЛА ТУК! 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР