Във факултета по медицина на Медицинския университет в Пловдив тази

...
Във факултета по медицина на Медицинския университет в Пловдив тази
Коментари Харесай

200 лекари се дипломират тази година в Пловдив


Във факултета по медицина на Медицинския университет в Пловдив тази година се дипломират 200 лекари, от които 56 са отличници. Това оповестиха от управлението на висшето учебно заведение. Единственият цялостен първенец от следването и държавните изпити Елизар Цветков, ще получи премия "Златен Хипократ ". 55 от абитуриентите приключват с триумф над 5,50. Средният триумф от следването на завършващите е доста добър 4.83, а от държавните изпити - доста добър 5.11.

За 67-ми випуск е един от най-многочислените на МУ. От приключилите студенти 57 са от Гърция, Германия, Англия, Турция, Съединени американски щати, Кипър, Португалия, Сирия, като 48 от тях са минали образование по специалността напълно на британски език и 3-ма са с отличен триумф.

На церемонията, която ще се състои от 11,00 часа в залата на Драматичен спектакъл "Н.О.Масилитинов " - Пловдив, ще бъде разгласен и носителят на специфичната Награда на Медицински факултет "Прометей ". Призът се връчва на излъчен от студентите-медици най-активен и предприемчив по време на следването си студент.

Тазгодишният "Промотор " на випуска е проф. доктор Мирослава Бошева, началник на Катедра "Педиатрия и здравна генетика " на МУ-Пловдив./novini.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР