Във Facebook от организацията споделиха писмо на Марам Щерн, изпълнителен

...
Във Facebook от организацията споделиха писмо на Марам Щерн, изпълнителен
Коментари Харесай

ДАНС започва проверка на Костадин Костадинов по нареждане на прокуратурата

Във Фейсбук от организацията споделиха писмо на Марам Щерн, изпълнителен шеф на Световния еврейски конгрес (СЕК) до министър-председателя Николай Денков. В него СЕК " изрича мощната си паника от протичащото се в България, засилващите се прояви на антисемитизъм и език на ненавист, както и опитите за дискредитирана на Организацията на евреите в България " Шалом ". 

Изказва се и " мощно отвращение във връзка на политическата реторика на водача на Политическа партия " Възраждане ", обвързвана с деформиране на историята на Холокоста и отправяне на обидни обвинявания в нацизъм към ръководителя на " Шалом ". Припомня се, че не за първи път Костадинов употребявал нещастието на Холокоста за политически цели, като по време на Коронавирус пандемията зелените документи бяха съпоставени с жълтите звезди, които евреите е трябвало да носят, в следствие от признатия " Закон за отбрана на нацията ".

Световният еврейски конгрес акцентира, че Организацията на евреите в България " Шалом " съставлява еврейската общественост в България " и опитите нейното делегитимиране, посредством представянето и за една от многото еврейски организации, е несъстоятелно ". Писмото приключва с апел към министър-председателя и българските политици да не позволяват тематиката за Холокоста да бъде употребена като платформа за адресиране на политически и обществени въпроси. 

През последните седмици се състояха два митинга на представители и последователи на партия " Възраждане " в София и Варна, в границите на които разпрострялите попречиха на прожекции на кино лентата " Близо " на белгийския режисьор Лукас Донт. Те го дефинираха като " прекъсване на педофилска агитация ". След пуча от страна на частната военна компания " Вагнер " на Евгений Пригожин пък Костадинов написа във Фейсбук: 

" (...)Сега, несъмнено, са разочаровани, само че единствено няколко часа бяха задоволителни, с цел да се види какво съставляват те - една озверяла античовешка паплач, жадуваща кръв и мечтаеща за войни и принуждение. Ето за какво дълг на всеки един естествен жител е да направи всичко по силите си, с цел да може тази уродлива сган да бъде унищожена - за положителното освен на България, само че и на човечеството ".

Публикацията в този ѝ тип сега липсва от страницата на Костадинов. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР