Обединеното кралство може да постави на търсещите убежище електронни етикети

...
Вътрешното министерство на Великобритания казва, че търсещите убежище, пристигащи без
Коментари Харесай

Вътрешното министерство на Великобритания казва, че търсещите убежище, пристигащи без документи в Обединеното кралство, могат да бъдат наблюдавани с електронни и GPS тагове, според доклад на вестник The Times.

Съгласно Закона за нелегалната миграция, одобрен от Камарата на общините през април, всеки, който пристигне в страната на малки лодки, ще бъде възпрепятстван да поиска убежище, ще бъде задържан и след това депортиран обратно в родината си или в трета страна , като Руанда.

Но The Times съобщи в неделя, че властите на Министерството на вътрешните работи са получили задачата да гарантират, че търсещите убежище, които не могат да бъдат задържани, няма да се укрият или изчезнат.

„Маркирането винаги е било нещо, към което Министерството на вътрешните работи се е интересувало и е предпочитаният вариант пред отнемане на финансова подкрепа, което би било правно трудно, тъй като мигрантите биха били изложени на риск да останат лишени“, каза източник от Министерството на вътрешните работи пред The пъти.

В интервю за британския телевизионен оператор Sky News министърът на вътрешните работи Суела Брейвърман каза: „Ние току-що приехме забележителен законодателен акт под формата на нашия Закон за нелегалната миграция, който ни дава право да задържаме тези, които пристигат тук нелегално и след това бързо преместете ги в безопасна страна като Руанда.“

„Това ще изисква власт за задържане и в крайна сметка контролиране на тези хора. Трябва да упражним ниво на контрол, ако искаме да ги премахнем от Обединеното кралство. Обмисляме набор от опции“, добави тя.

Колбасия Хаусу, който избяга от изтезания в Чад и получи статут на бежанец в Обединеното кралство, каза пред Sky News, че електронното маркиране не би го попречило да дойде във Великобритания.

„Това, от което бягам, е по-опасно от електронното маркиране. Но това би навредило на психологията ми“, каза той.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР