Вътрешно разследване откри офицер от Джаксънвил, който измъкна военноморския ветеран с увреждания от колата и му се подиграваше като „г-н. Чернокожият човек беше „неподходящ“ за значката, но действаше „добросъвестно“

...
Вътрешните работи на шерифската служба в Джаксънвил разследват жалба срещу
Коментари Харесай

Вътрешните работи на шерифската служба в Джаксънвил разследват жалба срещу полицай, за който се твърди, че е направил расистки профил на черен ветеран по време на спиране.

Разследващите установиха, че поведението на офицера е несъвместимо с поведението, което се очаква от офицер, но че той не е спрял ветеринаря от ВМС поради расата му.

Преглед на историята на офицера разкри множество общности оплаквания, показващи модел на неправомерно поведение през годините. Въпреки това срещу офицера бяха предприети много малко наказателни действия – и в резултат на това ветеранът си осигури адвокат и обмисля да съди отдела.

Офицерът от JSO Джъстин Пепърс беше подложен на проверка, след като спря ветерана от флота Бракстън Смит на 24 ноември 2022 г.

Свързани: „Тези действия са нечуващи“: Ченгета от Мисисипи, обвинени в измъчване на двама чернокожи мъже, преди да застрелят единия в устата при странен рейд, уволнени след прекомерна сила за 400 милиона долара Заведено дело

Смит твърди, че Peppers е участвал в полицейска дейност, основана на пристрастия, но твърденията му никога не са били доказани. Въпреки това през кариерата си Peppers е получил 14 жалби и има история на нарушения в JSO, според източници.

В нощта на инцидента, Смит казва, че Peppers е използвал прекомерна сила по време на взаимодействието им, което включва хвърляне на моряка на земята, поставяне на белезници, извършване на незаконен обиск и задържане за половин час.

Боди-камера е заснела инцидента. Щракнете тук, за да гледате видеоклипа.

По-късно Смит беше освободен без повдигане на обвинения само след като членове на работната група дойдоха на мястото на спирането, за да подкрепят Peppers.

През 30-те минути ветеранът от Флорида с увреждания беше попитан за наркотиците и законното огнестрелно оръжие, което е имал в багажника на колата си. Той също така заплаши да обвини Смит в престъпление, бягство.

„Бях уплашен от началото до края“, каза Смит в интервю за News4JAX.

Той каза също, че се чувства унизен от спре и това, което според него е незаконно претърсване.

„Аз съм ветеран, ходих в колеж и съм правил неща, за да се предпазя от този тип стигма, но все още успявам да последвам аз“, каза Смит.

Вътрешното разследване стигна до заключението, че въпреки че поведението на Пепърс не е приемливо, Смит е бил отстранен поради причина. В доклад за инцидента се казва: „Полицаите установиха вероятна причина за претърсване на превозното средство на Смит въз основа на наблюдения на „разклащане“ вътре в превозното средство на Смит и миризма на марихуана.“

Пепърс и работната група бяха оневинени за спирането и ограничаване на военноморския служител.

„Това се основава на вероятна причина“ и „всичко е направено в рамките на политиката на JSO и добросъвестно“, продължава докладът.

Според вътрешните работи, Peppers не инициира спирането на трафика поради състезанието на Смит. Той го спря, защото смяташе, че нюансът на превозното му средство е твърде тъмен.

Когато Пепърс греши, е в закачките, които имаше със Смит по време на спирането. Вътрешните работи съобщиха, че Пепърс е използвал „нецензурен език“, докато е разговарял със Смит.

След като Смит каза: „Аз съм чернокож в Америка, ужасявам се от полицията.“

Peppers започна да нарича ветерана „Mr. Black Man,“

Разследването също основателят Peppers е извършил „повтарящи се нарушения на неприлично поведение“, посочвайки доказателства, които показват, че той не е могъл да се въздържа от използването на груб език, докато е полицейски.

Докладът цитира множеството жалби на граждани, подадени срещу него от 2017 г., като допълнително доказателство за подобно поведение. Между 2020 г. и 2022 г. той е бил обект на 10 вътрешни разследвания, според LEO Ratings.

Резултатът от разследването доведе до преназначаване на Пепърс в JSO.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР