Вътрешният министър връчи наградата Полицай на годината на главен инспектор

...
Вътрешният министър връчи наградата Полицай на годината на главен инспектор
Коментари Харесай

Калин Стоянов към българските полицаи: Благодаря ви за ежедневните усилия, които полагате за нашите съграждани

Вътрешният министър връчи премията " Полицай на годината " на основен контрольор Марио Георгиев; Колективната премия бе присъдена на отдел " Противодействие на престъпната престъпност " -СДВР, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

" За мен е чест като министър на вътрешните работи да споделя днешния празник с всички Вас и да ви благодаря за всеотдайния труд и за ежедневните старания, които полагате в името на българските жители. Благодаря Ви за избора да работите в системата на Министерство на вътрешните работи, да защитавате върховенството на закона и макар компликациите, които срещате по пътя си, да продължавате да изпълнявате своята задача ". С тези думи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов се обърна към наградените чиновници в церемонията " Полицай на годината ". Той персонално връчи премията на тазгодишния притежател на наградата основен контрольор Марио Георгиев, шеф на бранш " Противодействие на престъпната престъпност " в отдел " Криминална полиция " при ОДМВР – Сливен.

Министър Стоянов акцентира, че днешните оценки за служителите на реда са както логически свършек на една динамична година, оценка за техния труд и този на сътрудниците им, по този начин и убеденост, че министерството ще продължи сполучливото да извършва отговорностите си в името на сигурността на хората. Вътрешният министър употребява опцията още веднъж да изрази своята признателност за 30-годишното партньорство с фондация " Доверие и протекция " и да подсети за нейния основател Христо Друмев.

" Това са оценки за храброст, съобразителност, отговорност, чест и достолепие – все качества и полезности, които са част от нашия професионален път и от мотивацията ни като полицейски чиновници “, уточни в обръщението си към наградените основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл.комисар Живко Коцев. Той напомни, че професионалните резултати са плод на групови старания, които изискват отлична съгласуваност и положително взаимоотношение. В този смисъл гл. комисар Коцев разяснява, че премиите " Полицай на годината " са оценка за партньорство и работа в екип. 

Никога взаимоотношението, комуникацията  и доверието сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата не са били на толкоз високо равнище. Нека това да бъде стандарт за работата ни в бъдеще – изискуем го на обществото ", съобщи и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов. Той удостои министър Калин Стоянов с почетен знак на Прокуратурата на Р България за положително съдействие, действеност и реализирани високи резултати при запазване на публичния ред и битката с престъпността. И.ф. основният прокурор  уточни, че премията с изключение на персонална е и оценка за работата и отдадеността на всеки един чиновник на Министерство на вътрешните работи. По думите му резултатите са налице, България  е сигурна страна. От името на прокуратурата бяха наградени двама чиновници на МВР- основен контрольор Михаил Наумов, шеф на бранш " Престъпления срещу личността " към Отдел " Криминална полиция " при ГДНП и основен контрольор Стоян Крумов, основен проверяващ служител на реда, шеф на сектор  " Разследване на престъпни закононарушения " в отдел " Разследване " при Столична дирекция на вътрешните работи.

Поздрав към чиновниците насочи и вицепризедентът на Р България Илияна Йотова. По думите ѝ премиите са израз на уважението към професионализма на служителите на реда. " Малко е да се каже, че останалите институции и обществото сме в дълг към труда ви. Благодаря на всички вас за положените старания в подтекста на приемането ни в Шенген. Зад това стоят доста труд и отговорност и българското общество би трябвало да го знае ".

Церемонията " Полицай на годината " се провежда от ГДНП в партньорство с фондация " Доверие и протекция " По традиция на нея се награждават чиновници и колективи, постигнали високи резултати и чиято работа е станала забележима за обществото.

В тазгодишното издание бяха наградени 4 колектива и са връчени 5 самостоятелни награди, както и 3 награди за цивилен принос. Всички отличени получиха специфична грамота и предметна премия, обезпечени от Министерство на вътрешните работи и фондацията, а на носителите на наградата " Полицай на годината " – самостоятелно и групово – купа. Носителят на наградата получи Златна карта от СБА и премия от ИПА-секция България.

По време на церемонията Групово дело " Национална полиция " провежда и благотворителна галерия на детски рисунки, направени от ученици на Детското полицейско ръководство. Събраните средства ще бъдат предоставени на Националната благотворителна акция за подкрепяне на децата на починалите и потърпевшите при осъществяване на служебните отговорности чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи.

На церемонията участваха професионалното и политическото управление на Министерство на вътрешните работи, шефове на основни и регионални дирекции в министерството, заместник-главният прокурор Мария Павлова, Ловчанският митрополит Гавраил.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР