Вътрешният министър Валентин Радев се похвали с успех от административната

...
Вътрешният министър Валентин Радев се похвали с успех от административната
Коментари Харесай

Валентин Радев: Опашките в столичния КАТ са намалели, опитваме се да бъдем по-любезни

Вътрешният министър Валентин Радев се похвали с триумф от административната промяна в Министерство на вътрешните работи, която стартира след повеля на премиера Бойко Борисов. По думите на Радев опашките от чакащи в столичния КАТ са намалели. " Опитваме се да бъдем по-любезни ", добави той, представен от " Фокус ".

" За над 160 услуги успяхме да понижим административната тежест. Над 30% от тях към този момент са електронизирани. Може да минете през КАТ и да видите там подобренията. Очакваме спомагателните 2,5 млн. лева, които би трябвало да бъдат отпуснати, с цел да довършим това, което сме решили на територията на софийската КАТ и да го размножим по останалите приемни пунктове в огромните градове – Пловдив, Варна, Бургас. Имам сведения, че опашките са намалели ", разяснява Радев.

Продължи с: " Опитваме се да бъдем все по-любезни, в това число да премахнем ксероксите, които към момента ги има извън и се постанова да развъждаме документи ". По думите му е доста значимо този опит, който се натрупва в КАТ-София, да го трансферират в другите места. " Аз съм оптимист ", добави той.

За увеличението на заплатите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и дали министерството ще изиска в допълнение пари за това, когато бъде гласуван бюджетът за идната година, Радев съобщи, че този въпрос е бил издигнат на държавното съвещание. " Той и всички умувахме над този въпрос, само че няма да кажа тъкмо какво. Естествено, че ходът е натам. Трябва да увеличим освен заплатите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, а на целия бранш " Сигурност ". Търсят се способи и ви поканвам на 12 септември. Както знаете, има Съвет за обществено партньорство. Там една от точките е тъкмо това - обсъждаме предложенията на синдикатите на Министерство на вътрешните работи. Ще бъде разисквано повишението на заплатите - по кое време, по какъв начин, с какъв брой ", сподели още Радев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР