Вътрешният министър Калин Стоянов и шефката на Държавната агенция за

...
Вътрешният министър Калин Стоянов и шефката на Държавната агенция за
Коментари Харесай

Шефът на МВР и на Агенцията за бежанците ще докладват в Парламента за мигрантите

Вътрешният министър Калин Стоянов и шефката на Държавната организация за бежанците Марияна Тошева ще рапортуват в Народното събрание за бежанците. Това взеха решение депутатите при започване на днешното пленарно съвещание. Искането е на Българска социалистическа партия и на " Възраждане ", само че бе подкрепено с внушително болшинство.

Предложението на " Възраждане " чуването по тематиката за бежанците да бъде предавано по Българска национална телевизия и БНР бе отхвърлено от депутатите.

Припомняме, два митинга се организираха в столицата за последните няколко дни - единия пред постройката на Министерство на вътрешните работи, който беше проведен от фейсбук групи близки до Вътрешна македонска революционна организация и на който участва и евродепутатът Ангел Джамбазки. Вторият митинг бе през вчерашния ден вечерта в кв. " Овча купел " и уредникът му беше някогашния кандидат-кмет на региона от ГЕРБ Борислав Тодоров.

Поводът за чуването е обстановката от последните дни, а самото чуване влезе като точка първа от дневния ред на законодателния орган. За това Калин Стоянов да бъде извикан в Народно събрание поръчка даде Корнелия Нинова още през уикенда, откакто трите битови случая на експанзия - двата от бул. " Витоша " в София и третият в центъра за задържане на бежанци в кв. " Овча купел " - бяха подхванати от политическите партии като разследване от мигрантската вълна.

Малко по-късно от Министерство на вътрешните работи оповестиха на страницата на министерството, че Калин Стоянов и главсекът на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев ще проведат през днешния ден оперативно заседание. Ще вземат участие шефовете на основните и регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, в това число шефовете на Столична дирекция на вътрешните работи и дирекция " Миграция ", както и началниците на зоналните жандармерийски ръководства. Ще бъдат прегледани предпочитани тематики, свързани с противодействието на незаконната миграция и пътната сигурност.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР