Вътрешният министър Калин Стоянов е бил предложен за поста като

...
Вътрешният министър Калин Стоянов е бил предложен за поста като
Коментари Харесай

Кирил Петков: Калин Стоянов бе подаден от ГЕРБ, а от днес е техен министър

Вътрешният министър Калин Стоянов е бил препоръчан за поста като специалист от ГЕРБ. Преди това от Политическа партия и ГЕРБ са подавали други имена, които взаимно са отхвърлили. Имената основно идваха от Мария Габриел и акад. Денков ", съобщи Кирил Петков. Допълни и че Калин Стоянов е бил препоръчан за поста, доколкото си спомня, от Мария Габриел или Бойко Борисов.

Калин Стоянов бил признат от " Продължаваме промяната " и Денков, защото видели, че като началник на ГДБОП работил и по случая с " чувалчетата " и като специалист, оптимално безпристрастен, с оглед и идните избори. Това съобщи в студиото на Нова телевизия съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, който в неделя

По думите му при съставянето на кабинета те са търсели точно специалист , който да е оптимално безпристрастен, с оглед и идните избори. " Колегите от ГЕРБ не помнят какво се случи единствено преди няколко месеца. За Министерство на вътрешните работи беше доста значимо изборът да бъде оптимално безпристрастен ", съобщи Петков.

Две срещи били провели, а последният път, когато разговаряли било в средата на август месец, когато посред ваканцията на депутатите се схванало, че се сменят 17 шефове на регионални дирекции и то без да е в съгласие. Самият Кирил Петков бил сюрпризиран, даже шокиран, защото броят на сменяваните бил огромен . Целта на диалога бил да зададе въпрос на Калин Стоянов сигурен ли е, че никой не въздейства на тези назначения и за какво го прави толкоз небрежно. " Сигурен ли си, че никой не ти въздейства на тези назначения, някой да ти ги спуска?  А и измежду отстранените шефове имаше хора, които се справяха релативно добре. Имена не съм подавал. От мен той име не е чул ", бяха точните думи на Кирил Петков.

В студиото по телефона се включи и по свое предпочитание министър Калин Стоянов, който удостовери, че последният диалог е от средата на август месец, само че сподели, че преди този момент е имало други. Стоянов не отхвърли думите на Петков и не сподели Кирил Петков да му е предложил съответни имена за назначения.
 Калин Стоянов: Оперативно Министерство на вътрешните работи се ръководи от главсека. Благодаря за вниманието.
Калин Стоянов: Оперативно Министерство на вътрешните работи се ръководи от главсека. Благодаря за вниманието.

Протестиращи са палели кофи за отпадък - това е незаконно

" От през днешния ден този министър, тъй като ние му желаеме оставката, а ГЕРБ и Движение за права и свободи го пазят, той е техен, тяхна отговорност " , съобщи Кирил Петков. По думите му ГЕРБ и Движение за права и свободи скочили " на живот и гибел " да пазят Кирил Стоянов даже още преди от ПП/ДБ да са му поискали оставката и това е знаково. ПП/ДБ през днешния ден ще внесат предлагането за основаване на анкетна комисия и ще следят по какъв начин ГЕРБ и Движение за права и свободи ще гласоподават за тази комисия .

Кирил Петков: Непрекъснато внимаваме да няма интервенция, тъй като сглобката е сложна.

" Ние не желаеме страна, в която за Министерство на вътрешните работи е обикновено да се бият хора с палка и министърът на идната заран освен да каже, че е било ОК, ами е бил на кино. Недопустимо е когато столицата гори, ти да си на кино ", съобщи още Петков. Основният проблем, по думите му е " е за какво се бият български жители по кафенетата и улиците , само че никой не приказва за това ".

Кирил Петков разяснява и другият случай с обвиняване за напън от страна на министър - казусът Йоловски . Неговото предопределение обаче е на " Продължаваме промяната " . Кирил Петков удостовери, че е имал една среща с него в неофициална конюнктура, участвал е и Божанов, като срещата е била за съгласуваност, с цел да има министерството поддръжката в пленарна зала за законите, които би трябвало да се гласоподават. Обвинението, че е оказван напън за 600 млн. са " безусловно погрешни " освен това, че целият бюджет на министерството е 3 милиона лв..

Йоловски сега си приказва с прокуратурата , няма да бъде уволняван или отстраняван, с цел да не се мисли, че това се случва по политически аргументи. От Политическа партия ще изчакат следствието на завърши. Това е и позицията на премиера Николай Денков.

Кирил Петков към този момент се е убедил, че е доста по-добре да има ясни политически назначения , в сравнение с да се водят експертни министри, за които не се знае кой ги управлява и носи отговорност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР